Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | [email protected]

Alătură-te campaniei “Stoptober” și renunță definitiv la fumat

Potrivit ministerului sănătății din Marea Britanie, astăzi sunt cu 1 milion de fumători mai puțin decât în 2014. Anul trecut, numai în UK aproape 400.000 de fumători au reușit să se lase cu succes, echivalentul a 1.069 de fumători în fiecare zi.

În ciuda oamenilor care se re-apucă sau acum încep să fumeze, procentul fumătorilor din Sud-Estul Angliei este la 13.7%, în scădere de la 20% în urmă cu 10 ani.

Din cei 967.011 fumători din South East, 6 din 10 își doresc să se lase dar majoritatea apelează la metoda voinței-metodă care înregistrează cele mai slabe rezultate.

Dacă si tu treci prin provocările renunțatului la fumat, de ce să nu te alături mișcării în masă “Stoptober”?

Angela Baker, director adjunct pentru sănătate și bunăstare la Sănătatea Publică Anglia, spune: “Stoptober este momentul potrivit pentru a încerca și a renunța la fumat – indiferent de câte ori ai mai încercat în trecut.”

“Campania anuală reprezintă oportunitatea perfectă pentru familii, prieteni și colegi să lucreze împreună pentru a renunța la fumat pentru totdeauna”

“Acum, mai mult ca niciodată, sunt disponibile o multitudine de unelte, metode și servicii menite să te asiste în această directie”

“Încurajăm pe oricine este interesat să se lase de fumat să verifice site-ul, să-și realizeze un plan și să facă primi pași cu Stoptober. Evidențele arată că șansele reușitei cresc substanțial atunci când ceri asistență dedicată față de a incerca să te lași pe cont propriu.”

Tentativele cu cel mai mare grad de reușită sunt cele care combină mai multe metode. Cea mai bună cale este prin intermediul asistenților dedicați la nivel local în combinație cu diferite suplimente.

În 2017-18, jumătate (51%) dintre fumătorii care au avut parte de această combinație ajutătoare au reușit să se lase de fumat, iar în rândul celor care au folosit o țigară electronică rata a crescut până la 63%.

Nou pentru anul acesta, prin intermediul campaniei Stoptober, Sănătatea Publică Anglia pune la dispoziție un “Plan personal de nefumator“, menit să ajute fumătorii să găsească suportul potrivit pentru fiecare.

Plan-ul online vine cu o serie de întrebări și pune la dispoziție fumătorilor o serie de resurse și informații bazate pe nivelul de dependența pentru nicotina și ce metode alternative de a se lasă au folosit în trecut.

Caută “Stoptopber“ și folosește planul personal pentru a afla care sunt opțiunile gratuite cât și cele mai recunoscute metode ca fiind funcționale.

Anul acesta, de 1 octombrie, alătura-te mișcării și devin-o și tu nefumător!

De ce să folosești metode alternative pentru a te lasă de fumat?

Pentru cei mai mulți oameni, nu e ușor să te lași de fumat numai prin voință și disciplină. Orice ajutor suplimentar te poate ajuta să administrezi dependența de nicotină și alte simptome asociate lăsatului de fumat. Există numeroase evidențe care arată că metodele suplimentare sporesc șansele reușitei, cu precădere atunci când se combină cu ajutorul profesional față în față.

Există 3 tipuri de astfel de metode ajutătoare:

 • Medicamente prescrise de către doctor
 • Suplimente cu nicotină
 • Țigări electronice / vape-uri

Cum să alegi cea mai bună metodă pentru tine?

Deseori, o combinație de soluții alternative funcționează cel mai bine și fac lăsatul de fumat să fie mult mai ușor. Chiar dacă le-ai încercat înainte, este bine să te informezi asupra diferitelor metode existente și să le oferi o șansă de reușită. Medicul tău de familie, farmacistul sau autoritatiile locale îți pot oferi toate detaliile necesare.

În continuare, află mai multe despre cum funcționează fiecare metodă și de unde le poți procura.

Champix (Varenicline) – tablete pe care începi să le iei cu 2 săptămâni înainte de a te lasă de fumat, pentru o perioadă de 12 săptămâni în total.

PRO

 • reduce nevoia de a fuma
 • reduce efectul pe care îl are țigara

CONTRA

 • nu se poate prescrie femeilor gravide sau celor sub 18 ani, cât și în anumite cazuri specifice

ZYBAN (BUPROPION) – tablete pe care începi să le iei cu 2 săptămâni înainte de a te lasă de fumat, pentru o perioadă de 8 săptămâni în total.

PRO

 • reduce nevoia de a fuma

CONTRA

 • nu se pot prescrie femeilor gravide sau celor sub 18 ani, cât și în anumite cazuri specifice

Suplimentele de nicotină

Înlocuitoarele de nicotină sunt produse care oferă o alternativă în modul în care se asimilează nicotina. Acestea pot fi cumpărate de la farmacii sau pot fi prescrise de către medicul personal. Pentru cele mai bune rezultate, o idee bună este combinarea mai multor suplimente. Un plasture de nicotină se eliberează constant în corp, de-a lungul unei perioade mai lungi de timp, pe când un inhalator, spray sau pastilă te poate ajuta atunci când nevoia de nicotină este imediată. Este recomandat ca aceste produse să fie folosite pentru aproximativ 12 săptămâni, îndeajuns de mult pentru a preveni orice nevoie de a mai fuma.

Nicotina nu este dăunătoare?

Deși nicotina este substanța activă care provoacă dependență, ea este în mare parte lipsită de riscuri. În realitate, aproape toate daunele cauzate prin fumat provin de la miile de chimicale prezente în fumul de țigară, multe dintre acestea fiind toxice. Înlocuitoarele de nicotină sunt folosite cu succes de foarte mulți ani și reprezintă o metodă sigură de a te lăsa de fumat.

Cât timp trebuie să folosesc înlocuitoarele de nicotină?

Înlocuitoarele de nicotină se folosesc până când dependența de nicotină este înlăturată. Dacă dorești să scazi nivelul de nicotină pe care îl asimilezi, acesta poate fi scăzut gradual. Secretul este să nu grăbești procesul, dar mai ales, să nu fumezi din nou.

Plasturi cu nicotină

Plasturi (patch-urile) cu nicotină poate fi purtati pe tot parcursul zilei (24h) sau doar atunci când ești treaz (16h). Acestea vin cu diferite concentrații de nicotină, iar dacă ești un fumător înrăit ar trebui să începi cu cea mai mare concentrație.

PRO

 •  nicotina se eliberează prin piele direct în sistemul vascular.
 • patch-urile pentru toată ziua sunt folositoare pentru cei care simt nevoie de a fuma din primele minute ale zilei
 • este discret și poate fi purtat sub haine

CONTRA

 • poate cauza iritații ale pielii
 • patch-urile de 24 de ore pot cauza probleme cu somnul

Inhalarea nicotinei

Inhalatoarele de nicotină eliberează vapori care pot fi absorbiți pe cale orala.

PRO

 • mimează gestul de a fuma
 • funcționează foarte rapid în comparație cu gumele și pastilele
 • poate fi folosit de fiecare dată când nevoia de a fuma este puternică

CONTRA

 • nu este foarte discret

Spray-uri cu nicotină

Cu ajutorul unui spray nasal puteți elibera nicotina direct prin intermediul oral. Este cea mai puternică formă a unui înlocuitor de nicotină și funcționează prin aplicarea unui spray în fiecare nară.

PRO

 • eliberează o doză preciză de nicotină
 • fiecare doză eliberată este echivalentul unei țigări
 • cel mai rapid mod de a elibera nicotină în sânge
 • mimează plăcerea fumatului în cel mai autentic mod dintre toate înlocuitoarele de nicotină

CONTRA

 • nu este o metodă viabilă pentru oricine
 • poate cauza efecte secundare precum iritații ale nasului și gâtului, tuse sau lăcrimarea ochilor

Pastile cu nicotină

Pastilele cu nicotină se dizolvă ușor (până la 30 de minute) sub limbă. Se procesează până când pastila se întărește sau se încălzește pentru a elibera nicotina, apoi se păstrează în interiorul cavității bucale.

PRO

 • eliberează mici doze de nicotină pentru a îndepărta simtomele dependenței de nicotină

CONTRA

 • nu se pot folosi în cazul persoanelor cu ulcer bucal-unii oameni pot găsi gustul că fiind neplăcut

Gumă cu nicotină

Bucăți de gumă care se mestecă, iar apoi se păstrează în cavitatea bucală până la absorbirea nicotinei în totalitate

PRO

 • disponibile în mai multe concentrații de nicotină: 2mg și 4mg (oamenii care fumează mai mult de 20 de țigări pe zi necesită concentrația mai puternică)
 • eliberearea constantă a nicotinei înlătură senzația de a fuma

CONTRA

 • unii oameni pot găsi gustul ca fiind neplăcut
 • sentimentul neplăcut de a “parca” guma în interiorul obrazului

Microtab-uri de nicotina

O tabletă mică care conține nicotină și se dizolvă rapid sub limbă

PRO

 • mult mai discret decat alte suplimente orale

CONTRA

 • eliberează cantități reduse de nicotină

Țigările electronice / vape-uri pentru a te lăsa de fumat 

Indiferent că le numim e-cigarete, moduri sau vape-uri, acestea sunt dispozitive care îți permit inhalarea nicotinei sub formă de vapori, în locul arderii tutunului și inhalarea acestuia sub forma unei țigări tradiționale. Fiind una dintre cele mai noi metode disponibile, acestea sunt făcute să te ajute să te lași de fumat pentru totdeauna. Cu o estimare de 2.9 milioane de oameni care le folosesc în locul țigării tradiționale (numai în Marea Britanie), putem spune că este o metodă eficientă, în particular atunci când este combinată cu suportul experților dedicați.

Cum functionează vapatul?

Țigările electronice încălzește lichidul, care în mod normal conține nicotină, propilen glicol și/sau glicerina vegetală + arome. Țigările electronice nu ard tutunul și nu produc tar sau monoxid de carbon-2 dintre cele mai dăunătoare elemente din fumul de țigară.

Sunt e-țigările / vape-urile mai sigure decât țigările clasice?

Țigările electronice nu te feresc de orice pericol, dar experții și studiile estimează că vapatul este cu cel puțin 95% mai puțin dăunător decât fumatul țigărilor. Țigările electronice conțin o parte din chimicale dăunătoare care se regăsesc în fumul de țigară, dar la un nivel cu mult mai scăzut.

Majoritatea oamenilor cred că nicotina este dăunătoare pentru sănătate. În realitate, deși crează dependență, nicotina este relativ lipsită de riscuri – în schimb miile de chimicale care sunt prezente în fumul de țigară sunt responsabile pentru marea majoritate a complicațiilor legate de fumat.

Care sunt diferitele tipuri de țigări electronice?

 • Cele care arată ca țigara – similare cu țigara tradițională, acestea tind să aibă baterii mai mici, de unică folosință sau reîncărcabile
 • Vape pens – sunt în formă de creion sau tub și oferă un atomizor cu rezistentă în care se depozitează lichidul. Bateriile reîncărcabile tind să țină mai mult decât la vapeurile sub formă de țigară
 • Sisteme cu capsulă – dispozitive compacte cu baterii reîncărcabile, de obicei sub forma unui USB stick sau de forma unei pietre rotunjite. Folosesc capsule interschimbabile (de unică folosință sau re-încărcabile) și reprezintă cea de folosire cea mententanță
 • Moduri – acestea vin în toate formele și mărimile, dar în general sunt reprezentate de cele mai mari dintre țigările electronice. Acestea prezintă un atomizor reîncărcabil, baterii de mare putere și diferite setări legate de puterea și modul în care se încălzește lichidul

Cum mă hotărăsc ce device este potrivit pentru mine?

O țigară electronică reîncărcabilă cu un atomizor care poate fi schimbat eliberează nicotina mai rapid și într-un mod mai plăcut, oferind astfel o șansă sporită de a te lăsa de fumat pentru totdeauna. În concluzie, dacă ești un fumător înrăit – vape pens, sistemele cu poduri și modurile sunt cea mai bună variantă pentru tine. Dacă fumezi câteva țigări zilnic, atunci un dispozitiv sub formă de țigară ar putea fi mai mult decât îndeajuns.

Pot să îmi iau pe prescripție de la medicul de familie?

Momentan, acest lucru nu este posibil, dar poți achiziționa o țigară electronică în orice magazin specializat, în anumite farmacii sau direct de pe internet. Pentru a afla mai multe detalii despre cea mai bună țigară electronică pentru tine consultă agentul de vânzări din orice locație Global Hubb.

Chiar mă pot ajuta țigările electronice să mă las de fumat?

Mii de oameni au reușit deja să se lase de fumat prin intermediul unei țigări electronice. În plus, cei care au combinat țigările electronice cu ajutorul profesional din partea autorităților locale au avut o șansă sporită de succes. În 2017-18, două treimi din toți fumătorii care au urmat această cale au reușit să renunțe la țigări.

Țigările electronice te pot ajuta să scapi de dependența pentru nicotină. Pentru a vedea rezultatele, este important să te asiguri că folosești metodele alternative pe cât de mult posibil și că lichidul pe care îl vapezi are concentrația potrivită de nicotină. Nu vei putea beneficia pe deplin de calitatea dispozitivelor electronice decât dacă renunți complet la țigările tradiționale.

Pentru orice întrebări, sfaturi și ajutor te invităm în magazinele Global Hubb să iei legătura cu un specialist local.

SURSA(1), SURSA(2), SURSA(3)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.