NOUTĂȚI, SĂNĂTATE

AVCA salută noul ministru al sănătății

Aotearoa Vapers Community Advocacy (AVCA) a salutat numirea doctorului Verrall, noul ministru asociat al sănătății pentru Noua Zeelandă. Ayesha Verrall o înlocuiește pe Jenny Salesa, care a pierdut toate numirile sale de ministru în urma alegerilor generale.

AVCA a fost înființată în 2016 de către vaperii din Noua Zeelandă, care doreau ca vocile lor să fie auzite în guvernul local și central. Toți membrii sunt foști fumători care promovează vapingul pentru a-i ajuta pe fumători să renunțe – o alternativă mult mai puțin dăunătoare la produsele din tutun combustibile. AVCA nu are nicio afiliere sau interes personal în industrie – tutun, produse farmaceutice și / sau sectoarele de fabricație sau de vânzare cu amănuntul locale.

Pe măsură ce noul cabinet al Noii Zeelande a fost depus în funcție la Guvern, AVCA l-a felicitat pe dr. Ayesha Verrall pentru că a devenit noul ministru asociat de sănătate cu responsabilități pentru controlul tutunului și vapatului.

„Dr. Verrall este expert în sănătate publică și, prin urmare, faptul că o are în jurul mesei cabinetului, după ce a fost ales doar deputat luna trecută, este pozitivă pentru Noua Zeelandă în acest moment”, spune co-directorul AVCA, Nancy Loucas.

Ea spune că pentru acei kiwi care lucrează în și în jurul reducerii daunelor provocate de tutun, numirea doctorului Verrall este, de asemenea, o veste binevenită.

Noul ministru asociat al sănătății și-a exprimat deja sprijinul pentru Smokefree 2025, menționând că obiectivul ambițios va necesita multă atenție pentru a-l atinge. Cu toate acestea, ea crede că este esențială, având în vedere cele 5.000 de decese evitabile din Noua Zeelandă în fiecare an din cauza tutunului.

„Dr. Verrall a observat că există măsuri bine stabilite pentru a ne face să nu fumăm, dar provocarea și lucrările viitoare vor fi construirea unui consens în jurul lor. AVCA este încurajată de faptul că noul ministru a identificat deja Smokefree 2025 ca un punct central și ne-am angajat să lucrăm în mod constructiv cu ea, noul ministru al Sănătății Andrew Little și cu ministerul în aceste scopuri ”, a spus doamna Loucas.

În august, Parlamentul a adoptat proiectul de lege de modificare privind mediile și produsele reglementate fără fum (vapori).

La acea vreme, fostul ministru asociat al Sănătății, Jenny Salesa, a promis „să se consulte public cu privire la reglementările care vor da efect acestui proiect de lege. Acest lucru va avea loc după alegeri și va oferi întreprinderilor, membrilor publicului, ONG-urilor și altor părți interesate oportunitatea de a influența modul în care vor fi implementate. ”

„Cu 200.000 de vapori în Noua Zeelandă și ca grup independent de susținere a consumatorilor, rămânem dispuși și capabili să ne împărtășim perspectivele pentru a ne asigura că reglementările în așteptare sunt funcționale și eficiente”, a adăugat dna Loucas.

Petiția parlamentară a AVCA privind vaping-ul, pe care au semnat-o peste 17.000 de kiwi, a fost acceptată în mod oficial de către Parlament și a fost trimisă Comitetului selectiv pentru sănătate pe 18 august. AVCA așteaptă răspunsul noului comitet la acesta.

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns