Livrare gratuită la comenzile peste 149 RON în limita kilometrilor interni Fan Courier | Comenzile se onorează în maxim 3-4 zile lucrătoare | Contact: +40 758 840 785

Aproape jumătate dintre fumători nu sunt conștienți că vapatul este mai puțin dăunător decât fumatul – studiu

Un nou studiu despre vapat a descoperit că aproape jumătate din cei șase milioane de fumători din Marea Britanie sunt de părere că vapatul este la fel de dăunător ca fumatul tradițional, ori nu consideră că țigările electronice prezintă riscuri considerabil mai mici asupra sănătății.

Pentru a risipi mitul și pentru a încuraja oamenii să renunțe la obiceiul de fuma, cu sau fără ajutorul tigărilor electronice, Public Health England (PHE) a produs un experiment care ilustrează cu exactitate diferențele dintre substanțele chimice toxice și gudronul inhalat în mod normal de un fumător pe parcusul a 4 săptămâni, în comparație cu cei care nu fumează sau folosesc țigări electronice.

Experimentul replică efectul inhalării fumului de țigară în raport cu cel produs de către țigările electronice, plămanii fiind reprezentați de trei recipiente în formă de clopot, umplute cu vată de bumbac.

Fiecare borcan este atașat la o pompă cu diafragmă, pompă care asigură o tragere continuă și egală a aerului prin fiecare din cele 3 recipiente-un set reprezintă “fumatul” tigărilor de tutun, altul pentru “vapat” e-țigarete, iar al treilea este folosit ca etalon pentru nefumători, folosind numai aer.

The cotton wool in the tobacco bell jar turns brown by the end of the experiment
Vata de bumbac din clopotul cu fum de țigară s-a transformat în maro până la finalul experimentului

 

La finalul experimentului, la fel ca interiorul borcanului vata de bumbac s-a transformat în maro, iar tubul care a pompat fumul este plin de tar.

Prin comparație, bumbacul din recipientul pentru e-țigarete a rămas practic neschimbat, cu puțini vapori de aer și o foarte ușoară discolorare.

Interiorul clopotului prezintă câteva formațiuni de apa, în timp de clopotul “de control” a rămas complet neschimbat.

Directul PHE și responsabilul pentru îmbunătăţiri asupra sănătății – profesorul John Newton, a spus că experimentul vizual ilustrează adevăratul impact asupra sănătății cât și contrastul dintre fumat și vapat.

The experiment highlights the devastating harms caused by regular cigarettes
Experimentul sublinieaza efectele devastatoare provocate de fumatul tradițional

 

Cercetările arată că, deși nu este lipsit de riscuri în totalite, vapatul este cu cel puțin 95% mai puțin dăunător decât țigările.

Profesorul Newton spune: “Ar fi o adevărată tragedie dacă miile de fumători care ar fi putut să se lase de fumat cu ajutor unei țigări electronice sunt îndepărtați de acestea datorită știrilor false despre siguranța lor”

“Trebuie să reasiguram fumătorii că trecerea la un dispozitiv electronic este o variantă mult mai sănătoasă de a fuma”

“Această demonstrație subliniază efectul devastator cauzat de fiecare țigară și ajută oamenii să realizeze că vapatul prezintă numai o fracțiune din risc”

Steve Brine de la Public Health Minister, relatează: “Acțiunile stricte din partea guvernului au redus rata de fumători la un nivel minim record, dar fumatul rămâne încă una dintre cele mai comune cauze ale morții pe care o putem prevenii”

“Evidențele sunt clare, e-țigaretele sunt mai puțin dăunătoare decât fumatul și reprezintă cea mai comună metodă de a te lasă de fumat din Anglia. Când această metodă este combinată cu servicii adiționale la nivel local, înregistram unele din cele mai mari rate de renunțare la țigări”

PHE mai spune că oricine urmărește să se lase de fumat ar trebui să caute pe internet “smokefree” și să își găsească cea mai bună metodă pentru ei.

SOURCE – https://news.sky.com/story/almost-half-of-smokers-are-unaware-vaping-is-less-harmful-than-tobacco-research-11592996

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.