SĂNĂTATE

Dovezi pozitive despre Vaping

Dovezi pozitive despre Vaping | Global Hubb

Experții de la Universitatea din Oxford au efectuat o analiză extinsă a tuturor dovezilor actuale care acoperă mai mult de 50 de lucrări și 12.000 de persoane și au constatat că „țigările electronice cu nicotină pot ajuta mai mulți oameni să renunțe la fumat decât terapia tradițională de înlocuire a nicotinei”. Deși există unii experți care susțin că plasturii de nicotină ar trebui să fie singura opțiune, faptele spun altfel.

Analiza dovezilor lui Jamie Hartmann-Boyce și Nicola Lindson i-a determinat să spună că există „o mai mare încredere” că vapatul funcționează. Aceștia menționează că sunt necesare mai multe date pentru a acoperi dispozitivele moderne.

Hartmann-Boyce a fost finanțat anterior pentru a efectua cercetări în numele Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate, British Heart Foundation și Cancer Research UK. Lindson a fost finanțat de Institutul Național pentru Cercetarea Sănătății și Cercetarea Cancerului din Marea Britanie.

Important, pentru cei care doresc să schimbe sau să se îngrijoreze din cauza acoperirii în mass-media, ei spun că nu există „nicio dovadă a unor vătămări grave” din vapat.

Una dintre problemele frecvent ignorate de cei care minimizează beneficiile vapingului este că fumatul ucide unul din doi utilizatori obișnuiți, ceea ce echivalează cu 8 milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an.

Hartmann-Boyce și Lindson scriu: „Pentru mulți, sosirea țigărilor electronice a reprezentat o oportunitate interesantă. E-țigările au reprezentat un nou tratament pentru dependența de țigări, imitând unele aspecte comportamentale, sociale și farmacologice ale țigărilor. Dar unii factori politici rămân precauți, în ciuda creșterii rezultatelor cercetărilor care susțin țigările electronice pentru renunțarea la fumat. ”

Ei spun că precauția care stă la baza practicilor restrictive are mai puțin de-a face cu faptul dacă oamenii ar trebui să treacă decât preocuparea cu privire la adoptarea tinerilor.

„Tinerii care folosesc țigări electronice sunt mai predispuși să fumeze. Unii interpretează aceste date în sensul că tinerii care nu ar fuma niciodată experimentează cu țigările electronice devin dependenți de nicotină și apoi încep să fumeze. Cu alte cuvinte, unii susțin că țigările electronice acționează ca o poartă către fumatul de tutun. Alții susțin că legătura se datorează în schimb unor similitudini dintre tinerii care ar încerca țigările electronice și ar încerca să fumeze indiferent – ideea că: „copii care încearcă lucruri, încearcă lucruri”. “

Ei spun că această tensiune între experții în sănătate publică cu privire la „protejarea copiilor” și „ajutarea adulților care fumează” obstrucționează „mesaje clare de sănătate publică de ani de zile”.

În cele din urmă, ei concluzionează: „Țigările electronice cu nicotină nu sunt lipsite de riscuri, dar sunt considerabil mai puțin dăunătoare decât fumatul. Tradus în acțiuni: dacă nu fumezi, nu începe să folosești țigări electronice. Dacă fumați, luați în considerare schimbarea ”.

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică.