Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | contact@globalhubb.ro

E-țigările ar trebui să fie disponibile pe bază de rețetă, spun Public Health England (PHE)

 

Agenția vrea că ele să fie prescrise pe NHS (National Health Service) în următorii câțiva ani, datorită succesului cu care au ajutat oamenii să renunțe la fumat.O revizuire independentă a celor mai recente dovezi, publicate de PHE (Public Health England), sugerează că cel puțin 20.000 de oameni pe an se lasă de fumat cu ajutorul tigărilor electronice.Raportul mai spune că acestea sunt cu cel puțin 95% mai puțin dăunătoare decât fumatul.De asemenea, PHE dorește că spitalele să poată vinde e-țigarete și să aibă zone în care pacienții să le poată ulitiza. Acest lucru ar putea fi posibil chiar și în camerele private pentru pacienții aflați în internare lungă în spital. PHE a încurajat, de asemenea, angajatorii să furnizeze spații de vapat. În Țara Galilor, guvernul galez a încercat să interzică utilizarea țigaretelor electronice în anumite locuri închise, inclusiv în școli, spitale și locuri de vânzare a alimentelor, temându-se că vapatul ar “re-normaliza fumatul”.Dar legislația a eșuat la ultimul obstacol în 2016, după un rând de voturi între partidele politice Labour și Plaid.

Nu există tigări electronice în prezent licențiate ca ajutor pentru renunțarea la fumat în Regatul Unit .

PHE solicită “un traseu mai ușor” pentru producători pentru a obține o licentă medicală.

“Orice poate face MHRA [Medicines and Healthcare products Regulatoru Agency] pentru a face trecerea mai ușoară pentru producători credem că ar fi de ajutor”, a spus Directorul pentru imbunătătirea sănătătii din cadrul PHE, John Newton.

Revizuirea dovezilor, efectuată de experți independenți în domeniul tutunului, a constatat, de asemenea, confuzie cu privire la riscul reprezentat de tigările electronice.

Dar domnul Newton a spus că există “dovezi copleșitoare” că sunt mult mai sigure decât fumatul și reprezintă un “risc neglijabil pentru cei din preajmă”.

“Aproape jumătate dintre fumători nu au încercat niciodată o e-tigară, probabil pentru că au opinii despre cât de riscante sunt, dar care nu sunt fondate pe dovezi.

“Vrem cu adevărat să trimitem mesajul că ar trebui să ia în considerare utilizarea unei tigări electronice, deoarece sunt mult mai bune pentru ei decât să continue să fumeze”, a spus el.

Ann Mcneil, profesor de dependența de tutun de la King’s College din Londra și autorul principal al raportului, a declarat că este “foarte preocupată de faptul că fumătorii au încă o “așa de slabă înțelegere” despre efectele negative ale fumatului.

“Când oamenii fumează tigări de tutun, ei inhalează un amestec letal de 7000 constituenți de fum, dintre care 70 sunt cunoscuți că provoacă cancer”, a spus ea.”Elementele componente ale fumului de tutun care provoacă daune sunt fie absente, fie la niveluri mult mai scăzute … în e-țigarete, astfel suntem convinși că acestea sunt în mod substanțial mai puțin dăunătoare decât fumatul de țigări.”Oamenii fumează pentru nicotină-dar, spre deosebire de ceea ce cred majoritatea, nicotina nu provoacă prea multe daune. “Fumul toxic este vinovatul și este cauza copleșitoare a tuturor bolilor și morții legate de tutun”. Reexaminarea a constatat, de asemenea, că există puține dovezi care să sugereze că tigările electronice au condus ținerii spre fumat. Studiul sugerează că mai puțin de 1% dintre tinerii care nu au fumat niciodată folosesc e-țigarete în mod regulat, iar numărul tinerilor care fumează continuă să scadă la o rată “încurajatoare”.

SURSA: http://www.bbc.com/news/health-42950607

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.