SĂNĂTATE, NOUTĂȚI

Marlboro renunță la produsele convenționale din tutun

Marlboro

Gigantul producător de tutun Philip Morris nu va mai vinde țigări în Marea Britanie în următorii 10 ani, dezvăluie directorul executiv.

Jacek Olczak a declarat că planurile fac parte din dorința companiei de a elimina treptat fumatul tradițional. Cu o istorie de peste 100 de ani, compania va încuraja fumătorii să treacă la alternative mai puțin dăunătoare, cum ar fi țigările electronice sau dispozitivele din tutun încălzit. “Vreau să permit acestei companii să lase fumatul în urmă“, a declarat Olczak pentru Daily Mail.

Cred că în 10 ani putem rezolva problema fumatului în Marea Britanie“, a declarat Olczak.

Cel mai bine vândut brand al lui Philip Morris – Marlboro – va fi afectat de această schimbare, ceea ce înseamnă că țigările nu vor mai fi disponibile pe rafturile magazinelor din Marea Britanie. “Va dispărea de tot. Prima alegere pentru consumatori ar trebui să fie renunțatul la fumat. Dar dacă nu se poate, a doua cea mai bună alegere este să-i ajutăm să treacă la alternative mai sănătoase.”

Într-un videoclip distribuit pe site-ul firmei, Olczak a declarat: “Obiectivul nostru este să lăsăm complet în urmă țigările convenționale, pentru a deveni într-o zi o companie fără fum“. “De asemenea, ne asumăm în mod serios rolul de lider în industrie“, a adăugat el, declarând că se străduiesc să “transforme întreaga industrie”. “Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de colaborări cu guvernele, cu autoritățile de reglementare, cu ONG-urile și cu publicul larg“, a afirmat el. Vestea vine ca urmare a anunțului guvernului britanic din 2019 care propune transformarea Angliei într-o țară “fără fum” până în 2030, ceea ce include reducerea popularității fumatului în rândul diferitelor grupe de vârstă. În Scoția, obiectivul este 2034, în timp ce Irlanda de Nord și Țara Galilor nu au stabilit încă o dată.

În practică, idea “fără fum” implică atingerea unei prevalențe medii de 5% a fumatului la adulți, potrivit site-ului Parlamentului britanic. Guvernul a recunoscut că acest obiectiv va fi “extrem de dificil” de atins, afirmă site-ul. În ultimii 35 de ani, rata fumatului în Marea Britanie s-a înjumătățit, în prezent aproximativ 15% dintre adulții din Marea Britanie fumând țigări, potrivit Cancer Research UK.

Până la îndeplinirea termenului propus, Marlboro va continua să lanseze pe piață atât produse clasice din tutun, cât și produse alternative.

Lasă un răspuns