SĂNĂTATE

Opinia oamenilor de știință: inhalarea pasivă a aerosolului generat de țigările electronice nu este dăunătoare

Is Second Hand Vape Smoke Bad For You

Deși vaping-ul a existat în jurul anului 2004, adevăratul punct de funcționare al vapersului s-a întâmplat doar cu câțiva ani în urmă, când industria a călcat kink-urile și a prezentat utilizatorilor casual o mare varietate de dispozitive vaping ușor de utilizat. De atunci, comunitatea vaping a fost atacată constant de adversarii vaping, majoritatea fiind capabili să asigure o acoperire serioasă de către mass-media.

Una dintre problemele mai dezbătute este presupusul pericol al vaporizării second-hand. În mod similar fumătorilor, vaporii au fost acuzați că au poluat aerul din jurul lor și au expus pe alții (în special copii și adulți tineri) la pericolele vaporilor de ocazie. Un studiu mic, dar larg citat, a mers chiar până la a sugera că vapingul afectează grav calitatea aerului din interior prin depunerea particulelor de substanțe nocive.

Vaparea nu fumează, iar vaporii nu sunt fum de țigară, care conțin peste 4000 de compuși chimici, 69 dintre care sunt cancerigeni. În esență, e-lichidul (substanță vaporizată de stilouri vapoare și alte dispozitive vaping) conține doar câteva ingrediente care, în condiții normale de vaping, nu produc substanțe nocive.

Cel puțin, asta ne spune cercetările științifice proeminente și revizuite de la egal la egal.

Punctele de evidență către vapori Nu afectează calitatea aerului interior

Studiul menționat mai sus, publicat în Jurnalul Internațional de Igienă și Sănătate de Mediu în 2014, concluzionează că consumul de țigarete electronice într-o cameră ventilată complet a contribuit la o creștere de 20% a hidrocarburilor aromatice policiclice (PAHs), o creștere de 2,4 ori a aluminiului și o creștere substanțială a altor poluanți.

Cu toate acestea, rezumatul studiului ne spune, de asemenea, că eșantionul testat a fost mic – nouă voluntari cu șase sesiuni de vape fiecare, ceea ce este aproape deloc un eșantion. Mai mult, nu avem idee despre metodologia utilizată. Ce tip de dispozitive se pun pe aburi? Concentrații de nicotină? Care a fost metoda lor de vaping și s-au angajat în așa-numitul „puff uscat” vaping (supraîncălzire intenționată a lichidului pentru a obține rezultate condamnante, o practică care a fost discreditată de oamenii de știință, deoarece nu reflectă scenarii de utilizare reală, dar este încă folosită de unii cercetători)?

Nu avem nici o idee, așa că este destul de dificil să găsim acest studiu credibil sau concludent, prin orice întindere a imaginației.

Pe de altă parte, un studiu recent publicat în Biblioteca Publică de Știință a venit cu concluzii drastic diferite. Studiul s-a concentrat pe mai mult de 300 de case din zona San Diego și scopul său a fost să examineze calitatea aerului din gospodăriile unde existau dovezi de fumat în interior și vapori și să-l compare cu calitatea aerului din gospodăriile care nu conțin fum și vapori. Oamenii de știință au instalat echipamente de monitorizare în toate gospodăriile, iar datele le-au fost transmise pentru analiză. Au fost 43 de case care au raportat vapori interiori, iar datele nu arată o creștere detectabilă a poluării aerului.

Iată ce au spus cercetătorii despre deteriorarea calității aerului și vapingului: „Nu am observat nicio diferență aparentă în distribuția săptămânală a particulelor medii între 43 de case care raportează orice consum de țigară electronică și cele care nu raportează.

În esență – vapingul în interior este același ca nu vapingul în interior. Calitatea aerului dvs. nu se va schimba și, cu siguranță, nu veți pune pe nimeni în pericol.

Potrivit oamenilor de știință, participanții nu trebuie să fie preocupați de vaporii second-hand, deoarece este o problemă care nu este o problemă

Vaporii de ocazie nu sunt periculoși pentru cei care nu apar vapori. De fapt, nu există nicio dovadă că este chiar periculos pentru vapers. Există numeroase studii care nu au reușit să găsească o legătură între efectele adverse asupra sănătății și aerosolul vaporiți (denumit incorect „fumul vape” de către detractorii vaping), care este modul în care vaporii sunt referiți tehnic de oamenii de știință. Un studiu citat pe scară largă de Public Health England din 2015 a concluzionat de fapt că vapingul este cu aproximativ 95% mai sigur decât fumatul, iar autorii săi au încurajat utilizarea e-țigărilor pentru renunțarea la fumat.

Există mai multe alte studii care s-au ocupat în principal de vaping-urile second hand, toate care au ajuns la concluzia că vapingul nu este periculos pentru non-vapers. Igor Burstyn de la Universitatea Drexel a aruncat o privire cât mai detaliată asupra vapingului pasiv. Recenzia sa de literatură a intitulat Peering Through The Mistexamined peste 9.000 de observații despre aerosolul vape, pe care le-a găsit prin căutarea PubMed.

În esență, Burstyn a luat aceleași linii directoare utilizate pentru a asigura calitatea și siguranța aerului la locul de muncă și a presupus că participanții nevinovați nu doresc să-și asume orice risc de vapori pasivi. El a examinat apoi particulele produse prin vaping și a concluzionat următoarele: „Starea actuală de cunoștințe despre chimia lichidelor și aerosolilor asociați cu țigările electronice indică faptul că nu există nicio dovadă că vapingul produce expuneri inhalabile la contaminanții aerosolului care ar justifica îngrijorările de sănătate. de standardele utilizate pentru a asigura siguranța locurilor de muncă ”.

Vaping-ul ar obține undă verde de la agențiile care au sarcina de a asigura calitatea aerului la locul de muncă. Aceasta înseamnă că nu există niciun risc pentru nimeni care stă într-o cameră în care altcineva se varsa.

Colegiul regal de medici din Marea Britanie a ajuns la aceeași concluzie. Studiul lor despre „Nicotină fără fum” respinge complet întrebarea „fum fumat”, realizând corect că este o problemă. Cercetătorii spun chiar că cea mai mare preocupare în acest sens este expunerea pasivă la nicotină, dar subliniază că „nicotina din vaporii expirați poate fi depusă pe suprafețe, dar la niveluri atât de scăzute încât nu există un mecanism plauzibil prin care astfel de depozite să poată intra în organism la doze care ar provoca vătămări fizice. ” Studiul menționat anterior în Sănătate Publică Anglia a cuantificat această expunere la nicotină, observând că este de 169 de ori mai mică decât cea a fumatului și că, ca atare, nu prezintă un pericol real.

Detractorii Vape vor menționa frecvent COV (compuși organici volatili), spunând că e-cig-urile le creează și notând proprietățile lor cancerigene. De fapt, un studiu realizat în 2015 de Consiliul Spaniol de Cercetări Științifice a comparat vaporii de aerosol și țigară, în special în căutarea a 156 COV. Nu au găsit niciunul în vape aerosol. Campion la vapori, Dr. Konstantinos Farsalinos a comentat cercetările, spunând că se dovedește că există mai multe COV-uri în aerul pulmonar normal expulzat decât în vaporii produși de e-țigările.

De ce încă dezbatem vaporii second-hand?

Presupunerea dintre cei care promovează vape este că există încă o teamă că vapingul poate duce la fumat. Acesta este singurul motiv logic pentru care ar exista atât de multe informații greșite și înșelătoare despre vaporii de ocazie provenind de la anumiți oameni de știință „de renume”. Se tem că vapingul ar putea duce la „renormalizarea” fumatului.

Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Vaporizarea trebuie privită ca o metodă de mare succes de renunțare la fumat și încercările ulterioare de demonizare nu vor duce decât la mai puține persoane care decid să meargă pe această rută. Dacă se va întâmpla, va fi vinovat că va face un mare diserviciu pentru sănătatea publică.

Source: https://www.econotimes.com/Scientists-Weigh-In-Secondhand-Vapor-Is-Not-Harmful-976651

Lasă un răspuns