Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | contact@globalhubb.ro

PG-ul (propilen glicol) vaporizat omoară pneumococul, virusul influenza și alți patogeni

Chiar dacă sezonul răcelii și gripei ajunge la sfârșit, cei care vapează sunt scutiți de astfel de îmbolnăviri datorită propilen glicolului din compoziția e-lichidului. Cunoscut și sub denumirea de PG, acest ingredient activ din lichidele destinate vapatului este considerat de către oamenii de știință ca fiind un germicid eficient, capabil să omoare bacterii precum pneumococ, streptococ, stafilococ și chiar virusul influenza.

Bacteria pneumococci poate genera pneumonie, meningită și infecții ale sângelui cunoscute general ca sepsis. Streptococul este asociat cu dureri de gât, otită, , sinuzită și chiar cu răceala comună. Stafilococul, pe de altă parte, este o bacterie care cauzează iritații ale pielii și este asociată cu intoxicația alimentară. Chiar dacă vapatul nu este un leac împotriva tuturor maladiilor, este cu siguranță eficient împotriva multor afecțiuni, conform studiilor efectuate de către dr. Theodore Puck.

Propilen glicolul vaporizat omoară bacteriile purtate de aer

Comunitatea celor care vapează este conștientă de atitudinea pozitivă pe care o au mulți doctori, precum dr. Konstantinos Farsalinos din Grecia, profesorul Polosa din Italia și dr. Michael Siegel din S.U.A. Mai putin cunoscut este dr. Theodore Puck. Acesta a fost un om de știință care prin anii 1940-1950 a devenit faimos datorită studiilor efectuate pentru determinarea eficacității propilen glicolului vaporizat, precedând lumea vapatului cu 70 de ani. De-alungul vieții sale a efectuat numeroase cercetări în acest sens, iar atunci când a murit în 2005 la vârsta de 89 de ani, revista ‘New York Times’ i-a publicat numeroasele succese academice și științifice.

Unul dintre cele mai importante studii ale lui Puck este denumit “Acțiunea bactericidă a propilen glicolului vaporizat asupra micro-organismelor suspendate în aer” și se găsește încă pe pagina de internet a NLB-NIH. Conform studiului, atunci când propilen glicolul este încălzit și vaporizat la temperaturi mai mari de 25 grade C, omoară mai multe tipuri de bacterii și viruși.

“A fost observată distrugerea bacteriilor aeropurtate cu ajutorul unor concentrații mici de vapori cu diferiți compuși, în mod special propilen glicol și trietilen glicol. Patogenii observați au fost diferite tipuri de bacterii, incluzând pneumococul, streptococul hemolitic, stafilococul etc, dar și virusul influenza.”

De ce în anii 1940, oameni de știință ca Puck ar fi studiat acțiunea propilen glicolului înainte de creșterea popularității sale odată cu comunitatea celor care vapează? Interesul lui Puck pentru această substanță nu a avut nimic de-a face cu vapatul. El cauta o modalitate pentru prevenirea infecțiilor cu răspândire largă.

Conform unui interviu publicat în anii 1940 în revista “Time Magazine”, ideea inițială a lui Puck cum că propilen glicolul vaporizat poate fi eficient în omorârea bacteriilor, i-a venit pe când studia în tinerețe celebrele “Incendii din Londra” din anul 1666. Într-un ultim efort de combatere a miilor de decese cauzate de “ciuma neagră”, locuitorii Londrei s-au hotărât să incendieze mai multe zone în speranța că ar putea elimina cauza ascunsă a epidemiei. Se pare că episodul piromanic a dat rezultate deoarece rata noilor cazuri de îmbolnăvire a scăzut imediat. Prin urmare, Puck s-a hotărât să găsească o soluție simplă de distrugere a microbilor prin abur/vapor/aerosol care să nu implice incendierea unui oraș întreg( 😀 ). A analizat mai multe substanțe, inclusiv pe cea denumită trietilen glicol. Până la urmă a fost ales propilen glicolul deoarece acesta s-a dovedit a fi complet sigur în consum atât pentru oameni cât și pentru animale. Câteva decenii mai târziu comunitatea globală a celor care vapează a contribuit indirect la descoperirile lui Puck datorită alegerii propilen glicolului ca ingredient principal în e-lichide.

Comments (2)

  1. razvanmun89 spune:

    Nu e neapărat ok, sunt si bacterii bune care ne ajuta. A vapa săpun antibacterian nu are cum sa fie sănătos.

  2. Marin spune:

    Nu te pune nimeni sa vapezi sapun antibacterian. :))
    Daca produsul finit e toxic pentru om, asta nu inseamna ca toate ingredientele produsului sunt toxice. Jim Jones a ucis ~1000 de oameni cu o combinatie intre Kool Aid si cianura de potasiu. Asta nu inseamna ca mori daca bei Kool Aid…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.