SĂNĂTATE

Smokers should switch from cigarettes to vaping

Campania are scopul de a convinge cei 7,4 milioane de fumători din Regatul Unit să renunțe la fumat.

Printr-o campanie de milioane de lire sterline, cea mai mare companie de tutun din lume încurajează fumătorilor să renunțe la țigări și să treacă la vapat.

Campania în valoare de 2 milioane de lire, numită Hold My Light, urmăreste să convingă cei 7,4 milioane de fumători din Marea Britanie să renunțe la țigări cu ajutorul familiei și al prietenilor.

Fumătorii sunt încurajați să renunțe la obiceiul de a fuma pentru o perioadă de cel puțin o lună, bazându-se pe cercetările făcute de Sănătatea Publică din Anglia, care a constatat că fumătorii care au renunțat timp de 28 de zile au avut de cinci ori mai multe șanse să renunțe definitiv la fumat.

Inițiativa a fost lansată de Philip Morris Limited, producătorii brandului Marlboro, ca parte a unei noi strategii de a comuta fumătorii la produsele lor de vaping.

Ei citează un studiu realizat de Public Health England care sugerează că vapatul este cu 95% mai sigur decât fumatul tradițional.

Peter Nixon, directorul general al companiei Philip Morris Limited, a declarat: “Această campanie deschide noi oportunități și reprezintă un pas important pentru compania noastră de a renunța la produsele pe bază de fum și, în cele din urmă, a înceta vânzarea țigărilor în totalitate.”

“Există mai multe opțiuni decât oricând pentru ca fumătorii să renunțe la țigări, dar adesea aceștia nu își dau seamă de alternative, cum ar fi țigările electronice sau tutunul încălzit, alegeri mult mai sănătoase decât continuarea fumatului. Cercetările noastre au arătat că fumătorii, dacă doresc să renunțe la țigări, au nevoie de sprijinul personal din partea prietenilor și familiei – și acesta este scopul pentru campania Hold My Light.”

Hold My Light vizează 60% dintre fumătorii care spun că vor să renunțe la țigări și se bazează pe inițiative științifice comportamentale similare.

Campania include un site web, un videoclip și o campanie de publicitate de 2 milioane de lire sterline, atât în mass-media digitală cât și în presa destinată fumătorilor și potențialilor lor susținători.

Site-ul web, www.holdmylight.co.uk, sugerează diferite tactici pe care suporterii le-ar putea oferi în încercarea de a-i ajuta pe cei dragi să renunțe la fumat – pornind de la a oferi un animal de companie până la gătit cina în fiecare seară.

Este pentru prima dată când o companie producătoare de tutun lansează o campanie pentru renunțarea la fumat și care vizează în mod direct încurajarea fumătorilor din Regatul Unit să renunțe la acest viciu.

Fostul ministru al sănătătii, Simon Burns, susține această mișcare spunând: “Consider această initiativă ca fiind una bună. Orice lucru care ajută oamenii să treacă de la țigări la un produs mai puțin nociv nu poate fi decât un lucru bun.”

In January, Philip Morris announced that it was “building its future on smoke-free products that are a much better consumer choice than continuing to smoke cigarettes.”

Philip Morris Limited insistă asupra faptului că produsele sale fără fum de tutun îndeplinesc cerințe de reglementare riguroase, deși au fost ridicate preocupări legate de siguranța vaporizării. Întrucât e-țigaretele au fost comercializate în Marea Britanie începând cu anul 2007, nu există încă studii pe termen lung.

Un studiu din 2014, publicat în New England Journal of Medicine, a constatat că “țigările electronice pot funcționa ca un “drog de legătură” care poate stimula creierul să fie mai receptiv la alte medicamente mai dure”.

Un studiu publicat în iulie 2016 de Știința și Tehnologia Mediului a identificat emisiile nocive în vapori, inclusiv posibilele substanțe cancerigene și iritante, deși la un nivel mult mai scăzut decât în ​​cazul țigărilor convenționale.

În fiecare an, fumatul provoacă în jur de 46.000 de decese cauzate de cancer și 28.000 de afecțiuni respiratorii numai în Marea Britanie, plus un număr estimat de 20.000 de decese cauzate de boli cardiovasculare.

Colegiul Regal al Medicilor a revizuit dovezile disponibile și îi sfătuieste pe medicii de familie să promoveze e-țigaretele ca înlocuitor al fumatului “pe cât de mult posibil”.

SOURCE – https://www.telegraph.co.uk/news/2018/10/21/smokers-should-switch-fromcigarettes-vaping-says-worlds-biggest

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *