SĂNĂTATE

Fumatul va fi eradicat în Anglia până în anul 2030

stop-smoking

Conform unui studiu realizat de autoritățile sanitare engleze, aproximativ o mie de oameni renunță în fiecare zi la țigări iar fumatul va fi “eradicat” în Anglia până în anul 2030.

Mai mult de un milion de fumători au renunțat de la începutul anului 2014, declară Public Health England, doar 14.9% din adulți fiind încă fumători într-un minim istoric.

The figures were announced as the Government body launched its annual “Stoptober” campaign – a drive to encourage people to stop for at least 28 days – which this year prominently features the benefits of e-cigarettes.

Britain currently has the second lowest smoking rates in Europe after Sweden, and officials believe that if the rate of reduction seen over the past five years is maintained then by 2030 England would be classed as “smoke-free”, defined as less than 5 per cent of the total population smoking.

Aproape 400.000 de fumători au renunțat cu succes anul trecut, a declarat PHE ieri, iar statisticienii cred că încă 6,1 milioane – șase din 10 fumători – doresc în mod activ să renunțe.

Agenția avertizează, însă, că oamenii care se lasă bruscă de fumat și se bazează numai pe voință a fost metoda cea mai puțin eficientă.

Aceasta a spus că, în 2017-18, doar jumătate dintre cei care au accesat serviciile de renunțare la fumat prin intermediul tratamentelor au avut succes iar aproximativ 63% dintre cei care au folosit o țigară electronică în încercarea de a renunța au reușit.

Există multe tipuri diferite de asistență pentru renunțare disponibile, astfel încât poate fi dificil pentru un fumător să știe ce va funcționa cel mai bine pentru ei. “Cel mai important lucru este să nu fie eliminată încercarea de a renunță chiar dacă nu ați reușit în trecut.” Promovarea e-țigaretelor ca ajutor pentru a renunța la fumat este de natură să provoace critici. În timp ce oamenii de stiință sunt de acord că dispozitivele sunt considerabil mai puțin dăunătoare decât țigările tradiționale, nu se aud decât dovezi despre riscurile de a vapa, cum ar fi un studiu publicat luna trecută care a constatat că practica accelerează decesul celulelor pulmonare de 50 de ori. Agenția consideră, de asemenea, că NHS ar trebui să joace un rol mult mai mare în încurajarea fumătorilor să renunțe la țigările tradiționale.

Săptămana trecută, directorul executiv al PHE Duncan Selbie a spus că, în medie, unul din patru pacienți care ocupă un pat NHS din spital este fumător, iar intentia de a renunța este numai la unul din 13 cazuri. Noile estimări PHE provin din raportul său privind profilul de sănătate pentru Anglia, care afirmă că prevalența fumatului la adulți a scăzut de la 19,9 la 14,9% în ultimii șapte ani.

Dacă această tendința continuă, această va reduce între 8,5 și 11,7% până în 2023, sugerează autorii. Steve Brine, ministrul Sănătătii Publice, a declarat: “Milioane de oameni trăiesc vieți mai sănătoase că urmare a eforturilor noastre de a reduce ratele de fumat.

“Dar nu suntem satisfăcuți – știm că trebuie să facem tot ce putem pentru a încuraja fumătorii să renunțe pentru totdeauna.”

SOURCE – https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/20/smoking-will-eradicated-england-2030-officials-believe

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *