LIVRARE GRATUITĂ PESTE 149 RON ÎN LIMITA KM FAN COURIER!
COMENZILE SE LIVREAZĂ ÎNTRE 1-3 ZILE LUCRĂTOARE

Blog

GHIDURI, SĂNĂTATE

Asociația Psihologilor din Marea Britanie încurajează vapatul

BPS (Asociația Psihologilor din Marea Britanie) a dat publicității un document care sprijină noțiunea de vapat afirmând că este o tehnologie de intervenție, care asistă pacienții în efortul depus pentru renunțarea la fumat. Lynne Dawkins ți Hayden McRobbie și-au prezentat opiniile în termeni pozitivi și au făcut câteva propuneri pentru viitor. Ambii psihologi sunt de părere că atunci când se iau măsuri împotriva efectelor nocive asupra sănătății cauzate de industria tabacului, mentalitatea reducerii riscurilor are nevoie de orice progres nou în acest sens. Impactul este clar: “Fumatul este una dintre cele mai răspândite cauze ale mortalității și îmbolnăvirii, fiind responsabil pentru 96.000 de decese în fiecare an, in Marea Britanie”, spun aceștia. “La nivel individual, un fumător pierde in medie 10 ani din viață. Costurile medicale directe și indirecte suportate de NHS (Direcția de Sănătate Publică) ajung la 13,9 miliarde de lire (aproximativ 73 de miliarde de lei) în fiecare an.” În timp ce îmbrățișează succesul reducerii numărului de fumatori și al potențialilor fumători, ei deplâng faptul că ”rata succesului în renunțarea la fumat, chiar și cu metodele eficiente precum ‘NRT’ (Terapia Renunțării la Nicotină) și alte farmacoterapii (de ex: bupropion, vareniclin etc.), rămâne mică.”

Pentru ei, asta înseamnă că noile tehnologii ar trebui îmbrățișate și încurajate: “Creșterea numărului persoanelor care încearcă să renunțe la fumat și îmbunătățirea ratelor de succes ale acestor încercări, reprezintă o prioritate pentru sănătatea publică. Încurajarea renunțării la fumat prin orice mijloace și creșterea popularității țigărilor electronice combinată cu dovada succesului lor în acest sens, demonstrează potențialul e-țigărilor pentru a întruni acest obiectiv”. Cei doi subliniază motivele pentru care vapatul a funționat pentru foarte mulți oameni – dar și motivele pentru care mulți fumători nu reușesc să facă total trecerea la e-țigări: “Psihologia ne spune că e mult mai probabil ca oamenii să îmbrățișeze schimbarea dacă aceasta este simplă. Totuși, într-un sondaj creat de ASH, Marea Britanie, 18% dintre cei care au renunțat la folosirea unei țigări electronice spun că au făcut acest lucru datorită dificultăților aduse de aceasta, precum reîncărcarea, înlocuirea componentelor sau scurgerea lichidului. Aparatele de generație nouă au fost descrise ca fiind ‘voluminoase’ sau ‘intimidante’.

Documentul discutat este clar în privința faptului că aparatele au un drum lung în față atunci când vine vorba de a impacta semnificativ fumătorii înrăiți: “Țigările electronice au fost îmbunătățite de-alungul timpului în anumite privințe (creșterea capacității bateriei/acumulatorului, mai puțină scurgere de e-lichid și prevenția supra-încălzirii), dar că încă existe mult loc pentru îmbunătățiri. Inovația continuă care duce la crearea de aparate ieftine și simplu de folosit ce pot asigura administrarea eficientă de nicotină, împreună cu informații clare și consistente, asistență și acces ușor (de exemplu prin “Stop Smoking Services” – Serviciile de Stopare a Fumatului), sunt toate necesare pentru a încuraja cât mai multți fumători să renunțe la fumat și să înceapă să folosească țigările electronice.”

Publicarea acestui document de către Dawkins și McRobbie este o contribuție binevenită în cadrul dezbaterii metodologiei de reducere a riscurilor pe drumul eliminării bolilor și deceselor inutile induse de tutun.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

close

Sign in

close

Sidebar Scroll To Top
Primești GRATUIT un 50ml Shortfill la orice comandă peste 99 RON!
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.