NOUTĂȚI

Starea globală a reducerii daunelor cauzate de tutun

Starea globală a reducerii daunelor cauzate de tutun | Global Hubb

Noile cercetări efectuate de agenția de sănătate publică din Marea Britanie Knowledge Action Change (KAC) relevă doar nouă utilizatori de produse cu nicotină mai sigure pentru fiecare 100 de fumători din întreaga lume. Ostilitatea controlului global al tutunului față de reducerea daunelor cauzate de acesta pune în pericol sănătatea și viața a milioane de persoane, spun experții.

Lansarea „Burning Issues: The Global State of Tobacco Harm Reduction (GSTHR) 2020” a avut loc online, conferința inițială fiind anulată din cauza restricțiilor COVID-19.

Organizatorii au spus: „Reducerea daunelor cauzate de tutun îi ajută pe oameni să renunțe la fumat folosind produse cu nicotină mai sigure (SNP), inclusiv dispozitive de vapatt (țigări electronice), produse din tutun încălzit (HTP) și snus oral pasteurizat, îmbunătățind sănătatea și reducând decesele, permițând oamenilor să utilizeze nicotină fără fumul care provoacă boli. ”

Autorii publicațiilor Burning Issues dezvăluie o estimare a numărului total global de utilizatori ai produselor cu nicotină mai sigure, arătând că este nevoie urgentă de a mări reducerea daunelor cauzate de tutun dacă se va realiza întregul său potențial de sănătate publică:

  • Există doar nouă utilizatori de SNP pentru fiecare 100 de fumători la nivel global, în principal în țările cu venituri ridicate;
  • Per total, se estimează că 98 de milioane de oameni folosesc produse cu nicotină mai sigure în întreaga lume;
  • Dintre acestea, 68 de milioane sunt vaperi, cu cele mai mari populații de vaperi din SUA, China, Federația Rusă, Marea Britanie, Franța, Japonia, Germania și Mexic;
  • 20 de milioane sunt utilizatori HTP; cu majoritatea utilizatorilor HTP din Japonia, unde vânzările de țigări au scăzut cu 32% din 2016, când au fost lansate HTP;
  • 10 milioane sunt americani sefumatori sau utilizatori de snus.

Ei spun că monitorizarea oficială a utilizării SNP este limitată în prezent – totuși este esențială pentru a înțelege impactul și potențialul acestora în combaterea morții și bolilor legate de fumat. Cu toate acestea, aceste cifre demonstrează amploarea consumării și acceptării acestor produse ca alternative la tutunul combustibil, care ucide jumătate din utilizatorii săi.

„Între timp, criza mondială de sănătate publică a fumatului este continuă și mortală. 1,1 miliarde de oameni fumează în întreaga lume, cifră care a rămas neschimbată timp de două decenii, în ciuda a miliarde cheltuite de guverne și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru controlul tutunului. 80% dintre fumătorii lumii trăiesc în țări cu venituri mici și medii (LMIC), iar opt milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor legate de fumat. OMS estimează că un miliard de oameni vor muri din cauza bolii legate de fumat până în 2100 ”.

Profesorul Gerry Stimson, profesor emerit la Imperial College London și director KAC, a declarat: „Acesta este un moment decisiv pentru sănătatea viitoare a 1,1 miliarde de fumători din întreaga lume. Factorii de decizie politici angajați în actuala revizuire a Directivei Comisiei privind produsele din tutun ale Comisiei Europene și în Conferința părților FCTC din anul viitor trebuie să ia în considerare dovezile privind rolul de reducere a daunelor cauzate de tutun, să asculte consumatorii și să ofere politici care să se concentreze cu adevărat pe reducerea numărului global de boli legate de fumat și decese cât mai repede posibil. Dacă este integrată în controlul tutunului, reducerea riscurilor ar putea fi un schimbător de jocuri în lupta împotriva bolilor netransmisibile. ”

Harry Shapiro, editor executiv al Burning Issues, a adăugat: „Datele noastre arată că, la nivel mondial, milioane de oameni aleg să își îmbunătățească propria sănătate trecând de la tutunul combustibil. Dar acest lucru trebuie să crească, rapid. Reducerea daunelor provocate de tutun ar trebui să devină un adevărat succes de sănătate publică, condus de consumatori. Dar, în schimb, vedem începutul unui război împotriva nicotinei. ”

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică.