NOUTĂȚI, SĂNĂTATE

Un film pentru Ziua Fumatului

Ezgif 3 931E88D6Fc93

Yorkshire Cancer Research (YCR) întreabă: „Concepțiile greșite despre vapat dăunează celei mai mari oportunități a noastră de a contribui la reducerea principalelor cauze de deces?” Lansat astăzi cu ocazia Zilei Naționale pentru Fumători, YCR a produs un film de treizeci și două de minute care demitizează vapingul și lucrează cu mass-media națională pentru a combate miturile despre țigările electronice.

„Mesajul este foarte clar. Vaping-ul este mai bun decât fumatul de țigări ”

Dr. Amir Khan

Amir Khan este un medic de familie care lucrează la Bradford, care până de curând împărțea o canapea cu Piers Morgan la Good Morning Britain.

Khan a declarat: „În calitate de medic, aflăm despre pericolele fumatului chiar de la început. Poate afecta aproape toată lumea într-un mod dăunător. Știm că țigările conțin aproximativ 6.000 de substanțe chimice periculoase. Opinia mea despre vaping: este cu siguranță mai bună decât țigările, cred că vapingul este un punct bun la jumătatea distanței dintre fumat și încetarea fumatului. Dacă vaparul te ajută să nu mai fumezi pe termen lung, este un lucru bun. ”

Paul Lambert, de la YCR, a comentat: „Vaping-ul există de mai bine de un deceniu acum și un studiu de sănătate publică din Anglia a arătat că este cu 95% mai puțin dăunător decât fumatul. Nu este lipsit de riscuri, dar în comparație cu fumatul există un câștigător clar. Există un pic de neînțelegere în rândul fumătorilor cu privire la vapat. Vrem să consolidăm ideea de a nu mai fuma acum. Există plasturi de nicotină și alte metode, dar vaparul este un mod mult mai puțin dăunător de a consuma nicotină. ”

Martin Dockrell a spus: „Am urmărit dovezile despre vaping pe măsură ce a evoluat și ceea ce a devenit din ce în ce mai clar este că vapingul este mult mai puțin dăunător decât fumatul și poate de două ori mai eficient decât medicamentele autorizate pentru a ajuta fumătorii să renunțe”.

Filmul trece prin toate miturile actuale legate de vapat și explică, de asemenea, de ce sunt propagate și de cine.

Vicepreședintele Noii Alianțe a Nicotinei, Louise Ross a declarat: „Acest scurtmetraj este plin de informații bune despre vapat.”

Încă o dată, Marea Britanie conduce lumea atunci când vine vorba de prezentarea faptelor despre modul în care vapatul poate reduce numărul  fumătorilor.

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns