NOUTĂȚI, SĂNĂTATE

Vapingul are dependenţă mai redusă

Nic 1

Dependența de e-țigări este mult mai mică decât cea găsită cu țigările, potrivit unui studiu în secțiune a adulților din SUA. Mark Sembower și Saul Shiffman de la PinneyAssociates și de la Universitatea din Pittsburgh și-au publicat lucrarea în revista Addiction.

Autorii scriu: „Fumatul de țigară duce adesea la dependență de nicotină. Folosind țigările electronice ca sursă alternativă de nicotină, este important să evaluați dependența asociată consumului de țigară electronică. Acest studiu evaluează dependența dintre utilizatorii actuali și foști adulți de țigarete electronice de țigarete și e-țigarete, comparativ cu dependența de țigări. “

Există un acord larg potrivit căruia vapingul prezintă un risc mai mic decât fumatul de țigară și are potențial de reducere a daunelor, „dar unii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul lor de a provoca sau de a perpetua dependența de nicotină”.

Ei spun că, deși au existat studii care sugerează că vapingul este asociat cu o dependență mai mică, „studiile s-au bazat pe eșantioane nereprezentative și au folosit măsuri care nu au fost validate pentru compararea gradului de dependență între țigările electronice și țigările convenționale.”

Constatări:

  • În comparație între subiecte între utilizatorii actuali consacrați atât de țigări, cât și de ecigarete (utilizatori duali), dependența a fost semnificativ mai mică față de țigările electronice în comparație cu țigările.
  • Dependența de e-țigări a fost, de asemenea, mai mică decât dependența de fumat în rândul utilizatorilor zilnici ai fiecărui produs și în rândul utilizatorilor non-zilnici ai fiecăruia
  • O analiză între subiecți în rândul persoanelor care au fumat țigări sau au folosit țigări electronice, dar nu ambele, a arătat același tipar: dependența a fost mai mică în rândul utilizatorilor de țigarete.
  • Scorurile pentru dependența de țigară electronică au fost mai mici decât cele pentru dependența de țigară, atât pentru utilizatorii zilnici, cât și pentru cei care nu sunt zilnici
  • Printre foștii utilizatori consacrați atât de țigarete cât și de e-țigarete care s-au oprit ambele în ultimul an (adică foști utilizatori duali), comparația dintre persoane a arătat că dependența reziduală a fost semnificativ mai mică față de țigările electronice
  • Un model similar a fost observat în comparația între persoane cu foști utilizatori de țigarete electronice și foști fumători care nu erau foști utilizatori duali.

Ei au descoperit că cel mai înalt nivel de dependență a fost raportat de actualii vapers care au renunțat la fumat în ultimul an. Aceștia și-au evaluat dependența de vaping mai mare decât cea raportată în rândul utilizatorilor de țigarete electronice care încă fumau.

Cu toate acestea, subliniază, această dependență de vaping era încă mult mai mică decât dependența de țigară a fumătorilor actuali.

Aceștia au concluzionat că această observație „este în concordanță cu ideea că fumătorii ar putea trece la utilizarea exclusivă a țigaretelor, transferându-și în schimb dependența de e-țigarete. De asemenea, s-ar putea datora faptului că încetarea fumatului complet și tranziția la e-țigări este cel mai probabil atunci când e-țigările sunt utilizate mai regulat și în cantități mai mari, ceea ce ar putea fi asociat cu o dependență mai mare. “

Multe relatări anecdotice de pe forumul Planet of the Vapes au arătat că vaporii cred că sunt mult mai puțin dependenți de vaping decât au fost fumatul de țigări.

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns