Garanția gestionării DEEE

Contribuim la o lume mai curată prin Timbrul Verde

Despre Timbrul Verde

La GlobalHubb, punem preț pe protejarea mediului înconjurător. Contribuim în permanență prin plata taxei de Timbru Verde, reciclarea selectivă a materialelor folosite și a bateriilor rezultate din dispozitivele comercializate.

Timbrul Verde – remunerația menită să acopere costurile de colectare, reutilizare, reciclare, valorificare și eliminare nepoluantă a DEEE și costurile de conștientizare a consumatorilor, activități care trebuie finanțate de către producătorii EEE, conform art. 28-32 din OUG 5/2015.

Gh Timbrul Verde Deco 1

Ce reciclăm?

AMBALAJE

Toate tipurile de ambalaje

Reciclarea ambalajelor este o activitate obligatorie pentru agentii economici care introduc ambalaje pe piata. Mai mult decat atat, OUG 92/2021 stabileste obligativitatea colectarii selective a anumitor deseuri pentru producatori pentru transpunerea cat mai corecta a Directivei Europene 2008/98/CE

Colectarea reprezinta activitatea prin care colectorii autorizati preiau ambalajele de la agentii economici sau de la populatie. Pentru a se realiza acest lucru cat mai eficient, este nevoie de o colectare selectiva a deseurilor, astfel incat deseurile de ambalaje sa fie impartite inca din prima faza in categoriile stabilite de lege – hartie/carton, sticla, plastic, metal si lemn.

DEEE

Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice

DEEE înseamnă toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză: frigider, fier de călcat, mașină de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc. Practic, ele sunt peste tot în jurul vostru și contribuie semnificativ la calitatea vieții voastre.

DBA

Deșeuri de Baterii și Acumulatori

Energia din baterii ne asigură mult esențiala și indispensabila mobilitate. Bateriile ne-au schimbat viața și modifică lumea în care trăim, de la bateriile mici din ceasurile smart la cele mari din autovehiculele electrice.

Atunci când se strică, bateriile și acumulatorii devin, desigur, deșeuri. Acestea conțin metale grele și substanțe toxice, iar aruncarea acestora în deșeurile menajere duce la contaminarea solului și a apei. Unele baterii precum Li-Ion reprezintă un pericol pentru siguranța oamenilor.

Gh Recycle

Protejează mediul înconjurător prin aruncarea în mod responsabil a produselor de unică folosință (disposable) în locuri destinate reciclării bateriilor.

Gh Recycle

Protejează mediul înconjurător prin aruncarea în mod responsabil a produselor de unică folosință (disposable) în locuri destinate reciclării bateriilor.

Gh Timbru Verde Deco 3