Livrare gratuită la comenzile peste 149 RON în limita kilometrilor interni Fan Courier | Comenzile se onorează în maxim 3-4 zile lucrătoare | Contact: +40 758 840 785

San Francisco a devenit primul oraș din SUA care a interzis vânzările de țigări electronice

juul pod shop

San Francisco a devenit primul oraș din SUA care a interzis vânzările de țigări electronice. Cu toate acestea, în Marea Britanie, acestea sunt utilizate de NHS pentru a ajuta fumătorii să renunțe – deci care este adevărul cu privire la siguranța e-țigărilor?

Oficialii au votat marți să interzică magazinele care vând vaporizatoare, iar livrarea acestora din partea comercianților online la orice adresă din oraș este ilegală.

Orașul californian găzduiește Juul Labs, cel mai popular producător de țigări electronice din SUA.

Juul a spus că această măsura va duce fumătorii înapoi la țigări și “va crea o piață neagră înfloritoare”.

Primarul San Francisco, London Breed, are 10 zile pentru a semna legislația, dar a indicat că o va face. Legea va începe să fie executată în termen de șapte luni de la data respectivă, deși există semnele unei dispute legale din partea companiilor.

Militanții anti-vaping spun că firmele vizează în mod deliberat tinerii prin oferirea de produse aromate. Nu este vorba numai despre nevoia unei investigații științifice mai aprofundată asupra impactului asupra sănătății, spun critici, dar vaping-ul poate încuraja tinerii să treacă la țigări.

La începutul acestui an, US Food and Drug Administration (FDA), autoritatea națională de reglementare, a emis mai multe măsuri companiilor pentru a fi aplicate până în 2021, cu scopul unei evaluări a produselelor pentru țigări electronice.

Un termen limită a fost stabilit inițial pentru august 2018, dar agenția a declarat ulterior că este nevoie de mai mult timp pentru pregătire.

Avocatul orașului San Francisco, Dennis Herrera, care a promovat interdicția, a lăudat această mișcare și a spus că este necesară din cauza unei “abdicări a responsabilității” din partea FDA în ce privește reglementarea e-țigaretelor.

Potrivit Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite, numărul adolescenților americani care au recunoscut consumul de nicotină a crescut anul trecut cu aproximativ 36%, ceea ce coincide cu creșterea consumului de țigări electronice.

Conform legii federale, vârsta minimă de cumpărare a produselor din tutun este de 18 ani, deși în California și în alte câteva state este de 21 de ani.

juul romania

Juul a spus anterior că a sprijinit reducerea vapării în rândul tinerilor, dar în strânsă legătură cu măsuri mai dure pentru a le împiedica accesul la țigări obișnuite.

Dispozitivul de mici dimensiuni al companiei, puțin mai mare decât o unitate flash USB, deține aproximativ 70% din piața americană de vaporizatoare.

Interdicția din San Francisco ar “conduce foștii fumători adulți care au trecut cu succes la produsele pe bază de vapori înapoi la țigările cauzatoare de moarte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Juul Ted Kwong. De asemenea, ar împiedica trecerea fumătorilor adulți la dispozitive electronice și ar crea o “piață neagră înfloritoare”.

“Am decurs deja la cele mai agresive acțiuni din industrie pentru a ține produsele departe de minori și luăm măsuri pentru a face mai multi pași în această direcție”.

Produsele tradiționale de tutun “vor rămâne neatinse de această legislație, chiar dacă ucid 40 000 de californieni în fiecare an”, a mai spus acesta.

Juul, deținută în proporție de 35% de compania producătoare de tutun Marlboro (Altria Group) a retras din magazinele de vânzare cu amănuntul aromele precum mango sau castravete și a închis canalele media sociale pe Instagram și pe Facebook.

Cum funcționează e-țigările?

Acestea funcționează prin încălzirea unui lichid care conține de obicei nicotină, propilen glicol și / sau glicerină vegetală plus arome.

Utilizatorii inhalează vaporii produși, care conțin nicotină – elementul care provoaca dependența în țigări.

Dar nicotina este relativ inofensivă în comparație cu numeroasele substante chimice otrăvitoare conținute în fumul de tutun, cum ar fi gudronul și monoxidul de carbon.

Nicotina nu provoacă cancer – spre deosebire de tutunul din țigări normale, care ucide mii de fumători în fiecare an.

De aceea terapia prin suplimente cu nicotină sub formă de gume, plasturi de piele și spray-uri a fost folosită cu succes de mai mulți ani de către NHS pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat.

Există vreun risc?

Medicii, experții în domeniul sănătății publice, organizațiile de caritate din domeniul cancerului și guvernele din Marea Britanie cât și oamenii de știință sunt de acord că, pe baza dovezilor actuale, țigările electronice prezintă doar o foarte mică fracțiune din riscul provocat de țigări.

O analiză independentă a concluzionat că vaping este cu aproximativ 95% mai puțin dăunător decât fumatul.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunt complet lipsite de riscuri.

Lichidul și vaporii din țigările electronice pot conține substanțe chimice potențial dăunătoare, de asemenea găsite în fumul de țigară, dar la niveluri mult mai scăzute.

Este însă prea devreme pentru a identifica efectele potențiale ale vapatului asupra sănătății – dar experții sunt de acord că vor fi semnificativ mai mici decât țigările.

Sunt vaporii dăunători?

În prezent nu există dovezi că vapingul poate dăuna altor persoane.

În comparație cu efectele negative ale fumului de tutun secundar sau a fumatului pasiv, riscurile de sănătate ale vaporilor de țigări electronice sunt neglijabile.

Există reguli privind ce se află în țigările electronice?

În Regatul Unit există reguli mult mai stricte cu privire la conținutul e-țigărilor decât în SUA.

Concentrația de nicotină este limitată la 20mg per 10ml, de exemplu, în timp ce în SUA nu există limite în această privință.

Marea Britanie are, de asemenea, reglementări mai stricte cu privire la modul în care acestea sunt expuse, unde sunt vândute și către cine – există o interdicție de vânzare sub 18 ani, de exemplu.

Este Marea Britanie cu un pas înainte?

Marea Britanie are o abordare foarte diferită față de SUA în ceea ce privește e-țigările – însă foarte asemănătoare cu cea din Canada sau Noua Zeelandă.

Guvernul britanic tratează e-țigaretele ca pe un instrument important de a ajuta fumătorii să renunțe la obiceiul lor nociv – iar NHS chiar ia în considerare să prescrie țigări electronice gratuit pentru cei care vor să renunțe.

Nu există niciun scenariu ca vânzările de țigări electronice să fie interzise, așa cum se urmărește în San Francisco – unde accentul se pune pe a-i împiedica pe tineri să se apuce de vaping, în detrimentul reducerii numărului de persoane care fumează.

Un raport recent din partea agenției de Sănătate Publică din Anglia a constatat că renunțarea la fumat a fost principalul motiv pentru care oamenii încep să folosească e-țigări.

De asemenea, raportul nu a găsit dovezi că țigările electronice ar ajuta tineri să se apuce de fumat.

Există chiar semne că reglementările privind e-țigările din Marea Britanie ar putea lua o tentă mai relaxată.

În condițiile în care rata de fumat a scăzut la aproximativ 15% în Marea Britanie, un comitet de deputați a sugerat permiterea vapatului în anumite clădiri sau în transport în comun.

SURSA:
https://www.bbc.com/news/health-48770808

https://www.bbc.com/news/business-48752929

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.