Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | contact@globalhubb.ro

Rata renunțării la fumat se află la cel mai ridicat nivel

Ultimele analize statistice publicate revelează faptul că rata renunțării la fumat a atins maximul din ultimii 10 ani, după ce a crescut considerabil în primele 6 luni ale anului 2017.

Experții consideră că acest lucru se datorează apariției unor metode mai bune menite renunțării la fumatul tradițional, împreună cu noile legi anti-fumat. Una dintre cele mai eficiente modalități este folosirea țigărilor electronice. În ultimii 10 ani rata renunțării la fumat s-a menținut la 15,7%, dar în primele 6 luni ale anului 2017, aceasta a crescut la 19,8%. Informațiile adunate recent evidențiază faptul că, pentru prima oară, oamenii care muncesc în contexte de lucru manual au aceeași șansă să renunțe la țigări precum cei care lucrează în birouri.

În luna octombrie (2017), campania anti-fumat “Stopober”, care a fost inițiată în anul 2012, a generat 1,5 milioane de tentative de renunțat la fumat. Iar universitatea UCL (Londra), care a publicat rezultatele, a listat următoarele motive pentru creșterea succesului:

  • metode mai numeroase și mai bune de renunțare, metoda țigărilor electronice fiind cea mai populară și răspândite în zilele noastre
  • mai multe restricții legislative împotriva fumatului
  • interzicerea imaginilor atractive din cadrul marketing-ului industriei tabacului
  • o cultură anti-fumat puternică în Anglia
  • campanii eficiente pentru renunțarea la fumat, precum “Stoptober”
  • cea mai mare rata de succes generată de combinarea folosirii țigarilor electronice cu serviciile de renunțare la fumat; anul trecut, 53% dintre cei care au participat la “Stoptober” au optat pentru folosirea țigărilor electronice; în acest an, campania va fi completată de reclame în mass-media și va face mai multe pentru a încuraja și sprijini fumătorii care doresc să încerce țigările electronice pentru a-i ajuta să nu mai fumeze.

Profesorul John Newton, director al departamentului “Health Improvement” (îmbunătățire a sănătății) din cadrul “Public Health England” (Institutul Național de Sănătate Publică, Anglia), a spus că “țigările electronice sunt cea mai populară metodă de renunțare la fumat în Anglia, jumătate dintre cei care au participat la ‘Stoptober’ anul trecut, folosind cu succes țigara electronică”. Tot el a afirmat că “dovezile sunt clare – vapatul este mult mai puțin dăunător decât fumatul, producând doar o fracțiune din riscul asociat cu folosirea țigărilor tradiționale. Deci, dacă te-ai străduit în trecut să renunți la fumat, țigara electronică ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine”.

La începutul acestui an, guvernul a introdus reguli noi datorită cărora a fost crescut prețul țigărilor, pentru a-i afecta pe cei cu venituri mici, forțându-i să renunțe la cheltuielile lunare atribuite fumatului. În Anglia, prețul țigărilor a ajuns la 9 lire per pachet (aproximativ 50 de lei) pentru cele mai ieftine țigări. Vapatul și țigările electronice au fost și ele subiectul unei legislații mai restrictive, dar mult din această legislație nouă încă urmează să fie aplicată în totalitate, asta însemnând că guvernul abordează subiectul vapatului într-un mod pragmatic, luând în considerare viabilitatea sa ca metodă de renunțare la țigarile tradiționale.

Fumatul încă este unul dintre cei mai periculoși factori care duc la o mortalitate crescută, 79.000 de decese fiind atribuite anual fumatului (în Anglia), iar pentru fiecare dintre aceste decese sunt atașate încă 20 de cazuri de îmbolnăvire datorate folosirii țigarilor tradiționale. Studiile evidențiază faptul că dacă renunți la fumat timp de 28 de zile, ai de 5 ori mai multe șanse să renunți de tot și aceasta este baza pentru campania “Stoptober”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.