Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | contact@globalhubb.ro

Comisia FDA din SUA spune că dispozitivul de tutun iQOS nu este mai puțin dăunător decât țigările

Comisia FDA din SUA spune că dispozitivul de tutun Philip Morris nu este mai puțin dăunător decât țigările

Philip Morris International Inc nu ar trebui să aibă dreptul să pretindă că produsul său electronic de tutun iQOS este mai puțin riscant decât țigările, a declarat joi consilierul american de sănătate, lovind compania care încearcă să-și consolideze portofoliul de dispozitive alternative de nicotină .

Recomandarea nu este obligatorie și administrația americană pentru alimente și medicamente ar putea permite în continuare companiei Philip Morris să facă o astfel de declarație dar unii analiști cred că agenția ar putea cere mai întâi date suplimentare.

“Este un proces”, a declarat Bonnie Herzog, analist la Wells Fargo. FDA probabil va aproba cererea în cele din urmă, a spus ea, dar calendarul este greu de prezis.

Philip Morris, care a cheltuit peste 3 miliarde de dolari pentru a dezvolta produse care pot contracara declinul vanzărilor tradiționale de tigări, a declarat că a fost încurajat de unele dintre comentariile membrilor comisiei că iQOS poate avea potențial de reducere a riscurilor.

“Suntem increzători în capacitatea noastră de a aborda întrebările valabile ridicate de Comitetul FDA ,că procesul de revizuire pentru cererea noastră continuă”- Corey Henry, un purtător de cuvânt al Philip Morris.   

Comisarul FDA, Scott Gottlieb, a propus recent o schimbare a politicii privind tutunul, care ar reduce nivelul de nicotină din țigarete la niveluri “non-dependente”, sporind în același timp dezvoltarea alternativelor cu risc mai scăzut pentru cei care nu pot renunța.

IQOS este un dispozitiv elegant, de tip pen care incălzeste tutunul, dar nu-l aprinde-o abordare pe care Philip Morris spune că produce niveluri mult mai scăzute de substanțe cancerigene decât tigările obișnuite. Este utilizat de aproape 4 milioane de oameni în 30 de piețe din afara Statelor Unite, dar are nevoie de autorizația FDA pentru a fi comercializată în America.

Luna trecută, o investigație de la Reuters a găsit nereguli în studiile clinice care au 

contribuit la cererea de aprobare a IQOS la FDA.

Acțiunile companiei au scăzut cu 2,8%, ajungând la 107,49 dolari joi, după ce au scăzut până la 6,8%.

Matthew Myers, președinte al Campaniei pentru Copii fără Tutun, a spus că “au fost identificate intrebări serioase” despre cererea companiei. El a spus că ar putea modifica cererea, iar recomandarea comisiei nu exclude aprobarea finală.

Comisia a spus că Philip Morris nu a demonstrat că iQOS a redus efectele negative în comparație cu tigările. Ea a concluzionat că produsul expune utilizatorii la niveluri mai scăzute de substanțe chimice nocive, dar a declarat că societatea nu a demonstrat că reducerea expunerii la aceste produse chimice este în mod rezonabil să se traducă într-o reducere măsurabilă a bolii sau a decesului.

Philip Morris trebuie să arate atât în materialele sale de marketing că produsul reduce expunerea utilizatorului la substanțe chimice nocive.

Unii specialiști au fost preocupați de faptul că nu toate substanțele chimice nocive sau potențial dăunătoare din iQOS au fost mai mici decât în tigări. Philip Morris a prezentat date care arată o reducere generală a expunerii de aproximativ 95%.

“Recomandările negative nu au venit ca o surpriză”, a spus Gregory Conley, președintele Asociației Americane de Vaping. El a spus că membrii grupului “s-au deconectat de fapte în favoarea ideologiei”.   

FDA este de așteptat să decidă dacă Philip Morris poate vinde iQOS în următoarele câteva luni. Acesta va decide separat dacă va autoriza revendicările cu risc modificat. Nu există un interval de timp pentru a putea veni cu această decizie.

Dacă este aprobat, iQOS va fi vândut în Statele Unite de către partenerul Philip Morris, Altria Group Inc. Acțiunile Altria au scăzut cu 2,3% mai puțin la 69,91 dolari.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-health-tobacco-pmi/u-s-panel-deals-blow-to-philip-morris-tobacco-device-idUSKBN1FE2IQ

Comments (1)

  1. vapesvapes11 spune:

    Era de asteptat sa se intample asa ceva…miros oribil comparativ cu E-Lichidele

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.