Livrare gratuită la toate comenzile peste 149 RON | contact@globalhubb.ro

Motivele pentru care vapatul este mai sănătos decât fumatul

Datorită atenției pe care a primit-o vapatul în mass-media și în societate, mai mult ca sigur că ați auzit de sute de ori de la sute de persoane diferite de ce este vapatul superior fumatului tradițional și că a devenit o metoda tot mai populară pentru a renunța la fumat. Dar totodată există și cealaltă parte, în contextul căreia se distribuie dezinformație, din cauza ignoranței sau acțiunii manifestate de industria tabacului pentru a discredita intenționat și consecvent noua alternativă a vapatului. Dar care sunt faptele? Ce face ca vapatul să fie mai bun decât fumatul? În acest articol, am listat unele dintre motivele importante pentru care vapatul este superior fumatului.

Vapatul are susținere științifică

Tot mai multe organizații medicale și tot mai mulți experți opiniază în favoarea vapatului. Din partea lor apar în mod regulat studii care, prin comparație cu fumatul, apreciază viabilitatea vapatului ca o alternativă mai sigură. Un studiu a evidențiat faptul că vapatul este cu 95% mai puțin dăunător decât fumatul.

Vapatul ajută oamenii să renunțe la fumat

Vapatul devine rapid metoda preferată pentru renunțarea la fumatul obișnuit. În Europa, peste 6 milioane de persoane au folosit țigările electronice pentru a elimina tendința de a fuma tutun. Asta înseamnă că sănătatea a 6 milioane de oameni se îmbunătățește zi de zi datorită faptului că nu mai folosesc țigările. Imaginea de la începutul articolului evidențiază cronologic efectele renunțării la fumat, la fel ca și acest articol.

Vaporul produs de țigările electronice conține mult mai puține substanțe chimice dăunătoare decât cele produse de fumatul obișnuit

Țigările tradiționale conțin aproximativ 5000 de substanțe chimice. Conform Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al S.U.A. cel puțin 30 dintre acestea sunt carcinogene. Pe lângă acestea există studii ce revelează faptul că filtrele folosite în țigări conțin fibre minuscule de sticlă foarte dăunătoare. Dacă comparăm ingredientele vapatului cu cele ale tutunului tratat, observăm diferențe enorme. Propilen glicolul și glicerina vegetală sunt cele două componente principale, iar împreună cu concentratul aromatic și nicotina formează e-lichidul. Despre primele două ingrediente se cunoaște faptul că sunt non-toxice pentru corpul fizic atunci când sunt ingerate (iar dacă sunt inhalate ajung prin alveolele pulmonare în fluxul sanguin – deci aceeași asimilare ca și ingeratul) iar nicotina, în cantități normale, nu este mai dăunătoare decât cafeina.

Singurul aspect problematic în contextul vapatului este cel al concentratelor aromatice. Unele dintre cele folosite de către anumite companii de e-lichid sunt cunoscute ca fiind iritanți ai sistemului respirator. Din acest motiv, noi cei de la Global Hubb, suntem foarte atenți în privința aromelor pe care le folosim și le preferăm pe cele produse în Marea Britanie. Ne asigurăm că toate concentratele aromatice sunt 100% lipsite de toți iritanții cunoscuți ai sistemului respirator. Din acest motiv nu folosim Acetoină, Acetil Propionil, Dicetonă și Diacetil în formarea aromelor.

Mirosul urât și petele

Fumul de țigără miroase urât și se îmbibă pe termen lung în haine, pe degete și în fluxul respirator. Compară acest aspect cu vapatul, care este inodor (atunci când este lipsit de arome) sau frumos mirositor (atunci când este combinat cu arome de fructe, mentă, etc.). Imediat ce vaporul este expirat, mirosul dispare. Fumul de țigară pătează dinții și degetele, acesta fiind un alt aspect care poate fi evitat prin vapat.

Prețul

Luând în considerare creșterea continuă a prețului țigărilor în zilele noastre, trecerea la vapat (neluând în considerare efectele benefice asupra sănătății a renunțării la fumat) este o opțiune economică viabilă. Costurile vapatului sunt cu mult mai mici decât cele ale țigărilor obișnuite – mai ales dacă vă faceți propriul lichid (cumpărând separat glicerina vegetală, propilen glicolul, concentratul de aromă și nicotina). Puteți folosi calculatorul de pe prima pagina pentru a estima în funcție de numărul de țigări fumate, reducerile costurilor lunare prin trecerea la vapat.

Distracția

DIY (Do It Yourself) este una dintre cele mai interesante și plăcute modalități în manifestarea pasiunii pentru vapat. Poți combina și încerca un număr impresionant de arome – singura limită fiind imaginația.

Lasă-te și tu de fumat și dacă consideri că existe alte motive pentru care vapatul este superior fumatului de țigări, te rugăm să postezi în secțiunea comentarii părerea ta, ne bucurăm de fiecare dată când auzim opiniile altor oameni!

Lichidele Global Hubb includ:

  • Nicotină, VG (glicerină vegetală) și PG (propilen glicol) de nivel farmaceutic;
  • Concentrate aromatice din Marea Britanie sigure (nedăunătoare) pentru sănătatea celor care le vapează

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.