SĂNĂTATE

O scurtă istorie a dispozitivelor de unică folosință

2 1963e cig 750x4001 1

La fel ca toate celelalte lucruri și procese, industria vapatului evoluează. Se modifică, se adaptează la reglementările noi (și neloiale), la varietatea clienților săi și la progresul rapid al tehnologiei. Dar singurul lucru pe care nu îl face – nu încetează să surprindă piața cu produse noi, arome uimitoare și experiențe memorabile.

La fel și povestea dispozitivelor puff bar – menite să ușureze utilizarea și să lase utilizatorul să se bucure de o aromă nouă în fiecare zi.

Însă, pentru a înțelege creșterea rapidă a acestor mici dispozitive, trebuie mai întâi să ne amintim pe scurt evenimentele importante care ne-au adus azi aici.

Hystorical Smoking
Pipă pentru fumat în relief la un templu din Egypt

Oamenilor le-a plăcut întotdeauna să inhaleze fumuri și vapori aromați.

  • Știm deja faptul că egiptenii turnau ierburi și uleiuri aromate peste pietre încinse pentru a crea vapori pe care îi inhalau, fie în scopuri terapeutice sau doar pentru… relaxare.
  • În secolul al V-lea d.Hr., în Africa de Nord a apărut shisha. Africanii foloseau țevi lungi pentru a inhala tutun.
  • Oamenii din India și-au creat propria versiune de shisha și au numit-o narghilea. Narghileaua este încă populară în Orientul Mijlociu, India și chiar și în Europa.

Toți acești pionieri au contribuit la ceea ce știm și iubim astăzi – dispozitivele pentru vapat.

Timeline representing the evolution of e cigarette devices and pertinent events related
Evoluția țigărilor electronice de-a lungul timpului

Prima țigară electronică cu succes comercial a fost creată în Beijing, China, de Hon Lik, un farmacist, inventator și fumător în vârstă de 52 de ani. El a creat dispozitivul în anul 2003 după ce tatăl său, tot fumător, a murit de cancer pulmonar. Compania pentru care a lucrat Hon Lik – Golden Dragon Holdings, a dezvoltat dispozitivul și și-a schimbat numele în Ruyan, care înseamnă „ca fumul”.
În 2013, Hon Lik s-a alăturat companiei Fontem Ventures (compania mamă a Blu) pentru a continua dezvoltarea și inovarea în domeniul țigărilor electronice.

În 2006, țigările electronice sunt introduse în Europa, iar în 2007 au intrat treptat pe piața SUA.

După multă rezistență din partea guvernelor din întreaga lume și multe obstacole pe parcurs, progresul și adevărul nu au putut fi oprite. Studiile independente au arătat în repetate rânduri că vapatul este de aproape 100 până la 1000 de ori mai sănătos decât fumatul convențional.

Facem un salt în timp până azi, când varietatea dispozitivelor de vapat și a e-lichidelor este mai mare decât ne-am fi putut imagina acum un deceniu. Unul dintre aceste produse este, evident, puff-barul.

Deși conceptul nu este nou, dorința tinerilor adulți de a-și satisface poftele instant a dus la succesul dispozitivului minimalist. Povestea lui nu ar fi completă fără a menționa primul dispozitiv de vapat creat de Pax Labs la începutul anului 2010, numit Ploom Model One. Pax Labs a schimbat totul în 2015 odată cu crearea faimosului JUUL. Dispozitivul avea un design elegant fără butoane și un atomizor integrat. Bar-urile erau pre-umplute cu e-lichid cu sare de nicotină, lichid perfect pentru scopul dispozitivului, cu o concentrație suficient de puternică pentru a le oferi fumătorilor satisfacția care le lipsea din țigările convenționale și un throat hit mult mai intens decât dispozitivele cu sistem deschis.

GH Post Elf Bar
Elf Bar Puff Bar

2021 a fost cel mai bun an de până acum pentru dispozitivele de unică folosință. Oamenii pur și simplu le adoră și au o mulțime de motive pentru a o face. Un puf bar nu necesită umplere, curățare sau orice alt fel de mentenanță. Pur și simplu vapezi până la epuizarea bateriei, apoi cumperi una nouă – de data asta o aromă nouă sau poate un alt brand. Și acestea nu sunt singurele motive pentru care oamenii aleg puff-bar-urile. Vom enumera câteva mai jos:

  • Prețuri accesibile – prețurile dispozitivelor sunt asemănătoare cu cele ale pachetelor de țigări convenționale și considerabil mai mici decât pentru un kit sau dispozitiv complex format dintr-un mod sau pod.
  • Ușor de găsit – online sau în magazine fizice de specialitate. Dacă ești în mișcare, călătorești, mergi la un date sau, pur și simplu ți-ai uitat kitul acasă sau vrei să încerci o aromă nouă.
  • Perfect pentru începători – de ce să treci prin toate problemele cu care s-au confruntat vaperii experimentați, încercând să găsești reglajele potrivite pentru un kit, să înveți cum să-ți modelezi propria rezistență sau să treci prin experiența oribilă de a-ți arde rezistența la primul puf? Începătorii care nu sunt familiari cu fiecare componentă a unui kit și cu scopul acestora, pot da skip cu ușurință asamblării și configurării, pentru că puff-bar-urile se activează ușor, la inhalare.
  • Disponibile într-o gamă generoasă de arome – convinge-te aici.
  • Mai sănătoase – dacă ești în tranziție către o viață fără fumat, sunt dispozitivele perfecte care să te ajute să faci asta, oferindu-ți doza necesară de nicotină, fără sutele de substanțe toxice și carcinogene. Atenuează sevrajul și au un gust și miros plăcut, spre deosebire de țigările convenționale.

Noi, cei de la Global Hubb, suntem tare curioși să vedem ce ne rezervă viitorul în domeniul inovației. Vom rămâne în continuare fideli clienților noștri, cu scopul de a le oferi cele mai noi produse și servicii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *