NOUTĂȚI

Succesul NNA în Estonia

background 1702938 1920

New Nicotine Alliance Smoke Free Estonia (NNA Suitsuvaba Eesti) a felicitat decizia Estoniei de a suspenda o acciză pentru e-lichide și a spus că alte țări trebuie să urmeze exemplul și să adopte întreaga gamă de produse cu nicotină alternative mai puțin dăunătoare.

NNA Suitsuvaba Eesti lucrează pentru a obține o “Estonie fără fum”, în care oamenii trăiesc sănătoși și fericiți, prin reducerea daunelor cauzate sănătății de fumul de tutun și încurajează o discuție matură despre vaping și despre produsele alternative cu nicotină.

Organizația a declarat că Parlamentul eston a votat suspendarea colectării accizelor la e-lichide, deoarece se temea că trecerea va duce la creșterea comerțului transfrontalier și va promova o piață neagră.

Taxele nu vor fi aplicate recipientelor cu lichid începând cu 1 aprilie 2021. NNA Suitsuvaba Eesti spune că diferite estimări arată că e-lichidele DIY, transfrontaliere și de contrabandă „reprezintă 62-80% din întreaga piaţă de e-lichide din Estonia.”

Tarmo Kruusimäe, membru al Parlamentului eston și președinte al Grupului de sprijin pentru vaperi a Parlamentului din Estonia, a declarat: „Suspendarea colectării accizelor va face posibilă scăderea prețului e-lichidelor și astfel oferirea consumatorilor de produse controlate și sigure un preț mai mic. Are potențialul de a deveni o poveste de succes dacă reușim să reducem atât comerțul ilicit, cât și comerțul transfrontalier și, în același timp, oferim alternative mai puțin dăunătoare țigărilor la un preț mai competitiv. ”

Acciza de 0,2 euro / ml a fost introdusă în 2018 și a condus ca vaperii estonieni să se aprovizioneze cu e-liquide mai ieftine din Letonia și Rusia. Organizația observă că a început să crească comerțul ilicit de suc, „și adesea minorii erau atât vânzători, cât și cumpărători pe acea piață neagră”.

„Pentru utilizatorii de țigări electronice din Estonia, Letonia este cea mai apropiată țară din care pot cumpăra e-lichide care se potrivesc gustului lor și îndeplinesc cerințele europene de calitate și siguranță.”

Ingmar Kurg de la NNA Suitsuvaba Eesti a spus: „Exemplul Estoniei cu supraimpozitarea e-lichidelor ar trebui să fie cu siguranță o experiență educativă și pentru alte țări. În cazul în care produsele testate în laborator și cele legale devin prea scumpe pentru consumatori, aceștia vor căuta soluții pe piața neagră, lichide DIY și comerțul transfrontalier. Unii oameni renunță la țigările electronice și se întorc la fumat, ceea ce s-a întâmplat în Estonia. ”

Tarmo Kruusimäe a comentat: „Estonia ar trebui să urmeze exemplul țărilor europene care au realizat că produsele mai puțin dăunătoare pot fi folosite pentru a renunța la fumat, reducând astfel rata fumatului. De asemenea, Estonia ar trebui să își propună să devină o țară fără fumători și să utilizeze potențialul produselor mai puțin dăunătoare pentru a realiza acest lucru.

„Piața neagră a țigărilor electronice din Estonia este ca un scaun care stă pe patru picioare – accize extrem de mari, interzicerea aromelor, interzicerea comerțului electronic și alte restricții. Este în interesul comun al tuturor să le oferim adulților o alegere mai diversă de a renunța la fumat cu produse mai puțin dăunătoare ”.

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns