Se încheie un an în care mulți au căutat să defăimeze țigările electronice, totuși studiul cercetătorilor de la University College London nu a arătat nicio asociere între vaping și virus. A urmat un studiu din Germania care a arătat că fumătorii au fost mult mai puțin susceptibili de a fi diagnosticați și cu infecția.
Vapatul este pe scară largă acceptat ca fiind mult mai puțin periculoas decât fumatul și totuși a devenit încă o preocupare cheie pe măsură ce pandemia COCID-19 a crescut.
Dimitra Kale, Aleksandra Herbec, Olga Perski, Sarah Jackson, Jamie Brown și Lion Shahab au efectuat o investigație pe măsură ce au trecut lunile pentru a vedea dacă există o asociere între vaping și diagnosticarea cu virusul.
Aceștia au descoperit că nu a existat nicio diferență între cei care nu au utilizat niciodată țigări electronice, actuali utilizatori și foști utilizatori. De asemenea, au descoperit că în jur de 50% dintre vaperii chestionați și-au schimbat stilul de utilizare de când a lovit pandemia. În cele din urmă, cei care au raportat o dorință crescută de a renunța la vapat, toți au spus că se datorează parțial fricii de boală.
- 17,4% dintre utilizatori renunță din cauza temerilor de a contracta COVID-19
- 40,7% dintre cei care au renunțat au luat în considerare reluarea vapatului
- 48,3% dintre utilizatori nu au schimbat modul în care au vapat
- 42% și-au crescut consumul de e-liquid în timpul lockdown
- 9,7% au scăzut volumul de e-liquid folosit
Comportamentul de sănătate în timpul studiului pandemiei COVID-19 (HEBECO) a analizat datele furnizate de 2791 de adulți din Regatul Unit, dintre care 75% nu au fost niciodată fumători/utilizatori de țigări electronice.
Jumătate dintre utilizatorii actuali și-au schimbat modul în care utilizează țigările electronice de la începutul pandemiei Covid-19, majoritatea raportând o creștere, iar o restul au fost motivați să renunțe din cauza Covid-19.
Sursa: planetofthevapes