NOUTĂȚI, SĂNĂTATE

Reducerea riscului a fost confirmata

Comitetul independent al Regatului Unit pentru Toxicitatea Produselor Chimice în Produse Alimentare, Produse de Consum și Mediu (COT) a analizat sistemele electronice de livrare a nicotinei și non-nicotinei și a constatat că produsele de vapare „sunt susceptibile de a reduce daunele aduse sănătății dacă sunt utilizate ca înlocuitoare pentru cele convenționale țigări ”.

COT este un comitet de experți independenți care oferă consiliere Agenției pentru Standarde Alimentare, Departamentului de Sănătate și Asistență Socială și altor departamente și agenții guvernamentale cu privire la chestiuni privind toxicitatea substanțelor chimice din alimente, produsele de consum și mediul înconjurător.

Membrii trebuie să respecte Codul de conduită pentru comitetele consultative științifice. Ca parte a acestui fapt, ei trebuie să declare orice potențial conflict de interese și, în funcție de natura acestor conflicte, pot fi, la discreția președintelui, excluși de la discuția și formularea concluziilor și recomandărilor Comitetului în legătură cu punctele relevante de pe ordinea de zi.

COT a fost comandat de către Departamentul de Sănătate și Asistență Socială și Sănătate Publică din Anglia pentru a evalua riscul potențial pentru sănătate din țigările electronice cu nicotină și non-nicotină.

Raportul COT constată astăzi că trecerea de la țigările convenționale la țigările electronice poate reduce riscurile pentru sănătate, dar subliniază că unele riscuri vor fi reduse mai mult decât altele. De exemplu, riscul de a dezvolta cancer pulmonar este probabil să fie redus mai mult decât riscul de a declanșa simptome de astm.

Raportul spune:

  • Utilizatorii de țigări electronice care nu folosesc deja produse din tutun riscă efecte negative asupra sănătății – dar aceste riscuri sunt necunoscute
  • Posibilul risc pentru sănătate al inhalării ingredientelor aromatizante utilizate în e-lichide – substanțe care sunt în mare parte aprobate pentru consumul în alimente, dar nu pentru inhalare – este (de asemenea) încă necunoscut, în special pe termen lung
  • Riscul pentru sănătate pentru persoanele care se confruntă cu vapingul este scăzut în majoritatea situațiilor, deși pot apărea unele efecte ale expunerii ridicate la nicotină în aer, cum ar fi o inimă crescută

Profesorul Alan Boobis, președintele COT, a declarat: „Evaluarea noastră privind țigările electronice întărește în mare măsură consensul științific până în prezent cu privire la siguranța lor relativă, că, deși nu sunt fără risc, acestea sunt semnificativ mai puțin dăunătoare decât fumatul. În ceea ce privește tipurile de efecte, evaluarea noastră arată că utilizatorii de țigări electronice ar putea experimenta tipuri similare de efecte asupra sănătății lor, precum pot apărea la fumatul de țigări convenționale, cum ar fi o creștere a semnelor de boli respiratorii și cardiovasculare, în special la cei care suferă de aceste afecțiuni , sau iritație locală, cum ar fi o senzație de arsură în gât, nas sau ochi. Dar studiul nostru oferă o asigurare că riscurile asupra sănătății pentru cei care trec prin vapori sunt în general reduse. ”

Prof. Jacob George, profesor de medicină cardiovasculară și terapie, Universitatea din Dundee, a spus:

„Majoritatea consumatorilor de e-cig sunt foști fumători de tutun. Atunci când sunt examinate datele longitudinale, utilizatorii de e-cig pot demonstra o rată cardiovasculară crescută deasupra și dincolo de nefumători, dar cât de mult se datorează efectelor anterioare ale fumatului de tutun nu se cunoaște.

„Cele două puncte cheie pe care acest raport ar fi trebuit să le evidențieze sunt că rata evenimentelor cardiovasculare pentru utilizatorii de e-cig poate fi mai mare decât nefumătorii, dar s-a demonstrat în repetate rânduri că este mai mică decât fumătorii de țigări de tutun și că efectele observate în e -utilizatorii de țigări se pot datora, de asemenea, consumului anterior de tutun.

„Raportul evidențiază corect faptul că, ca risc comparativ, vaparea este mai puțin dăunătoare decât fumatul de țigări de tutun.”

Dr. Nicholas Hopkinson, cititor de medicină respiratorie la Imperial College London, a spus:

„Raportul Comitetului pentru Toxicitate al Regatului Unit cu privire la vapare constată că„ luând în considerare compararea utilizării E (N) NDS cu fumatul de țigări … riscul relativ al efectelor adverse asupra sănătății ar fi de așteptat să fie substanțial mai mic. ”Acest lucru susține consensul actual al Regatului Unit și poziția adoptată de Colegiul Regal al Medicilor în raportul său „Nicotină fără fum”

„Majoritatea persoanelor care vaporizează sunt fie fumători care încearcă să renunțe, fie foști fumători. Fumătorii care trec complet la vapare vor avea un beneficiu substanțial pentru sănătate. Cu toate acestea, nicio autoritate serioasă nu sugerează că vaparea este complet inofensivă, așa că oamenii ar trebui să încerce să renunțe și ei la vapare dacă pot pe termen lung, deși nu în detrimentul fumatului.

„Reglementarea continuă a fabricării, conținutului și comercializării țigărilor electronice, inclusiv prin intermediul prevederilor Directivei UE privind produsele din tutun este importantă, precum și eforturile de identificare și reducere sau eliminare a oricăror componente toxice din vaporii de țigări electronice pentru a minimiza riscul rămas în măsura în care posibil.

Dr. Jamie Hartmann-Boyce, cercetător principal în comportamente în domeniul sănătății și editor al Cochrane Tobacco Addiction Group, Universitatea din Oxford, a declarat:
„Noul raport al Public Health England confirmă consensul științific actual: și anume că țigările electronice par mai puțin dăunătoare decât țigările tradiționale, dar nu prezintă riscuri.

„Aceste dovezi sunt în concordanță cu sfaturile actuale de sănătate publică care sugerează că persoanele care fumează iau în considerare trecerea la țigările electronice, dar că persoanele care nu fumează țigări nu ar trebui să înceapă să vapeze.

„Țigările omoară 1 din 2 fumători obișnuiți, dar o mare parte din acest risc poate fi redus prin renunțare, chiar și mai târziu la viață, deci este incredibil de important ca persoanele care fumează să aibă acces la asistență și tratamente pentru stop-fumatul bazate pe dovezi.

„Nu doar persoanele care fumează țigări sunt expuse riscului de fumat – Organizația Mondială a Sănătății estimează că expunerea la fumatul pasiv cauzează 600.000 de decese pe an. Dovezile acestui nou raport nu sugerează un prejudiciu considerabil din partea vaporilor pentru cei din jur. ”

Prof. Peter Hajek, directorul Unității de cercetare a dependenței de tutun, Universitatea Queen Mary din Londra (QMUL), a declarat:

„Acest nou raport confirmă faptul că vaparea este mult mai puțin periculoasă decât fumatul. Dacă sunteți fumător și vi se pare greu să renunțați, trecerea la vapare este următoarea cea mai bună opțiune. ”

Dr. Debbie Robson, Nicotine Research Group, National Addiction Center, King’s College London, a declarat:

„Salutăm raportul cuprinzător și recomandările COT. Aproximativ trei milioane și jumătate de oameni din Marea Britanie vapează și pentru cei care o fac exclusiv, pot fi liniștiți că, trecând complet de la fumat la vapare, fac cel mai bun lucru pentru sănătatea și bunăstarea lor. În conformitate cu PHE, care a comandat analize anuale ale dovezilor pe care grupul nostru le produce, cei care atât vaporizează, cât și fumează ar trebui să fie încurajați să renunțe la fumat cât de repede pot, iar persoanele care nu au fumat niciodată ar trebui să evite consumul de vapori și să nu înceapă niciodată să fumeze. ”

Prof. John Britton, fost director al Centrului Regatului Unit pentru Studiile Tutunului și Alcoolului și Consultant în Medicină Respiratorie, Universitatea din Nottingham, a declarat:

Rezultatele acestui nou raport confirmă că, deși nu sunt inofensive, țigările electronice sunt substanțial mai puțin dăunătoare decât fumatul de tutun. Această concluzie susține cu fermitate politica din Marea Britanie de a recomanda vaparea ca mijloc practic și eficient pentru fumători pentru a preveni vătămarea cauzată de consumul continuu de nicotină și de a oferi siguranță binevenită și autoritară că fumătorilor cărora le este greu să renunțe la fumat, vaparea este următoarea cea mai bună opțiune evidentă. . ”

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *