NOUTĂȚI

Sondajul ETHRA

Sondajul ETHRA | Global Hubb

European Tobacco Harm Reduction Advocates (ETHRA) lansează un sondaj major. Publicat înaintrea perioadei de revizuire a Directivei europene privind produsele din tutun (TPD), acesta este singurul chestionar care analizează consumatorii de nicotină, persoanele cele mai afectate de posibilele modificări de reglementare ale produselor cu nicotină.

ETHRA reunește 22 de grupuri europene care reprezintă consumatori de produse de nicotină mai sigure. Solicită consumatorilor să participe la sondaj și să ajute la distribuirea acestuia pe social media.

Promovează discuțiile, schimbul de informații și acțiunile potențiale pentru a reduce expunerea la daune legate de tutun la nivel european. ETHRA completează organizațiile existente oferind avocaților europeni o platformă de schimb de informații, în sprijinul reducerii daunelor cauzate de tutun.

Sondajul este produsul muncii voluntare colective și al sprijinului consilierilor ETHRA și a fost desemnat să examineze consumul de nicotină în toată Europa. Lansat luni, 12 octombrie, sondajul este disponibil în 10 limbi diferite.

ETHRA spune: „Pune întrebări despre utilizarea diferitelor produse cu nicotină pentru a discerne condițiile pentru utilizatorii din toată Europa. Sunt examinate, de asemenea, consecințele practice ale posibilelor modificări de reglementare. De exemplu: cum ar reacționa utilizatorii la creșterea taxelor, interdicțiile de aromă sau la legalizarea snus-urilor.”

Rezultatele sondajului vor permite susținătorilor produselor mai sigure să colecteze date despre consumul de nicotină în Europa, înainte de anumite termene de reglementare cheie ale Uniunii Europene (UE). Comisia Europeană pregătește propuneri de modificare a două directive în 2021:

  • Directiva privind produsele din tutun (TPD), în care articolul 20 tratează vapingul ca produs înrudit, dar interzice vânzarea de snus în UE, cu excepția Suediei
  • Directiva privind accizele la tutun (TED) pentru armonizarea definițiilor și tratamentul fiscal al produselor noi, inclusiv vaparea, la cererea Consiliului European. Aproape 90% dintre cetățeni și organizații care au răspuns la consultările publice ale Comisiei în 2016 și 2018 au respins principiul

Modificările TPD propuse vor fi dezbătute de Parlament în mai, iar propunerile fiscale de către Consiliul European. ETHRA spune că întocmirea unei „hărți concrete de utilizări și nevoi pe baza răspunsurilor la sondaj va arunca lumina asupra problemelor posibilelor revizuiri și va oferi informații utile publicului, susținătorilor reducerii daunelor și deputaților”.

ETHRA adaugă: „Aceste probleme se referă la zeci de milioane de europeni: oameni care utilizează produse cu nicotină mai sigure, oameni care fumează și care ar putea trece la produse mai sigure, precum și profesioniști sociali și de sănătate din domeniu. Construirea de cunoștințe fiabile în mod organic de la utilizatori este o parte esențială a abordării de reducere a daunelor. Această inițiativă face parte din această strategie de succes, fiind atât despre cât și cu utilizatorii. ”

Completați sondajul aici: [LINK]

Sursa: planetofthevapes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică.